Recept tureckého mistra kuchaře: Přivezla jsem si ho z dovolené a je to nejlepší volba na rychlou večeři!

Kuřecí křidélka jsou oblíbeným jídlem a když se smíchají se zeleninou, vznikne naprosto dokonalá večeře. To musíte vyzkoušet.

Pokud byste rádi uvařili nějaký dobrý oběd a nebo večeři, ale nic vás nenapadá, protože máte pocit, že jste vařili už úplně všechno, bude pro vás tento recept úplně ideální. A jestli patříte k milovníkům kuřecích křidélek, tak na nic nečekejte, a vrhněte se na vaření. Nebudete potřebovat moc ingrediencí, a ten výsledek za to tedy opravdu stojí.

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • cuketa
  • 2 papriky
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 2 rajčata
  • dle chuti česnek
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř, koření a bylinky dle chuti

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si křídla nakrájejte na kousky. Brambory zrovna tak a cuketu na kostičky. Maso, brambory a cuketu smíchejte a přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky. Česnek nasekejte a také přidejte do celkové hmoty. Do směsi si nasypte vodu, pepř, koření a aromatické bylinky. Přidejte 4 lžíce zakysané smetany a nechte aspoň 10 minut marinovat, ale čím dříve, tím líp.

Promíchejte a přidejte rajčata nakrájená na kostičky. Tuto směs nyní dejte do zapékací misky. Tu poté dejte do trouby a pečte asi 45 minut při 180 stupních. Při podávání ještě posypte nějakými bylinkami a podávejte například se salátem z čerstvé zeleniny. Samozřejmě, že si ještě můžete připravit nějaký dip.

A máte hotovo

Velmi chutná a šťavnatá zeleninová směs s masem je ideální na oběd, večeři a nebo na nějaký piknik. Pokud máte rádi smetanovou chuť, můžete místo zakysané smetany přidat smetanu ke šlehání, díky které bude tento pokrm mnohem šťavnatější a také chutnější. Z koření nezapomeňte přidat sladkou papriku, bazalku a koriandr, ty se totiž k tomuto pokrmu úplně dokonale hodí. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*