Plněná rajčata a brambory v kastrolu: Návštěvy budou škemrat na kolenou, abyste jim dali recept

brambory a rajčata plněná masem

Vymýšlet každý den obědy nebo večeře může být hodně těžké. S tímto receptem si můžete připravit plněná rajčata a brambory, které jste možná doposud nikdy neměli.

Jestliže jste hlavním členem v rodině, který se pravidelně stará o společné obědy a večeře, nejspíše se vám už někdy stalo, že vám začala docházet inspirace na různá jídla. K těmto účelům jsou skvělé různé recepty, díky nimž se můžete nechat inspirovat a udělat si jídlo, které jste vy ani vaše rodina doposud nejedli. Takovým pokrmem mohou být i plněná rajčata s brambory.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • 6 ks brambor
  • 6 ks rajčat
  • 600 g klobáska nebo jiná uzenina
  • 200 g mleté hovězí maso
  • 2 lžíce prolisovaného česneku
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • sůl a pepř podle chuti

Připravte si masovou směs

Hned jak se pustíte do přípravy tohoto receptu, tak si vezměte klobásku nebo jinou uzeninu a nakrájejte ji na malé kousky. Ty poté vložte do pánve a přidejte k nim česnek, petržel, koření a mleté maso. Vše postupně začněte vařit na mírném ohni a postarejte se o to, aby mleté maso bylo důkladně udělané a nebylo někde syrové.

Zpracujte brambory a rajčata

Zatímco se bude vařit maso a další suroviny v pánvi, můžete si připravit brambory. Ty jednoduše oloupejte, omyjte pod tekoucí vodou a poté z nich uřízněte jeden konec. Hned poté vydlabejte bramboru nejlépe lžičkou a stejný postup udělejte i s rajčaty. Nebojte se, že by se dužina rajčat musela vyhazovat, jelikož dužinu z rajčat také využijete.

steaková rajčata
Fotografie: Pixabay

Připravte si tlakový hrnec

Nyní byste si měli vzít tlakový hrnec a do něj dát všechnu dužinu z rajčat a také můžete přidat i kousky brambor, které vám zbyly po vydlabání. K této směsi poté přidejte 1 kapku olivového oleje, okořeňte a přidejte provensálské bylinky, česnek a petržel. Tuto směs nechte uvařit v tlakovém hrnci, čímž vám vznikne hustá omáčka.

Naplňte vydlabaná rajčata a brambory

Protože byste už měli mít vydlabaná rajčata i brambory, sáhněte po mase, které by již mělo být uvařené a naplňte s ním vydlabané kousky. Každou bramboru poté přiklopte odříznutým koncem a dejte je společně s naplněnými rajčaty do hrnce a přidejte 200 ml vody. Hrnec přiklopte pokličkou a takto plněné brambory a rajčata duste 20 minut. Po 20 minutách můžete plněné brambory a rajčata vyndat, přelít omáčkou z tlakového hrnce a rovnou se pusťte do jídla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*