Můj strýc pracoval v luxusní restauraci 30 let. Toto je nejlepší recept na kuřecí maso, který si odnesl

Kuřecí maso s bešamelem

Kuřecí maso patří mezi jedno z nejoblíbenějších. Hojně se v kuchyních využívá nejen proto, že jeho příprava není nijak složitá, ale také proto, že se jedná o maso dietní.

Masová jídla jsou všeobecně velmi oblíbená, často se ale může stát, že nám dochází nápady, jak maso připravit. I z chutného masa, jako je maso kuřecí, se tak po čase stane pokrm fádní až nudný. Je proto zapotřebí recepty čas od času obměnit a nebát se pustit i do z počátku velmi neobvyklých a zajímavých experimentů v kuchyni.

Ingredience potřebné na přípravu kuřecího masa:

  • 600 gramů kuřecích prsou
  • 350 gramů šunky
  • 200 gramů hladké mouky
  • 5 vajec
  • 350 gramů tvrdého sýra
  • litr bešamelové omáčky
  • 200 gramů strouhanky
  • slunečnicový olej

Kuřecí maso s bešamelem

Kuřecí prsa ve slanině

Zapomeňte na obyčejná kuřecí prsa: Moje teta vymyslela recept, na který se po poslední oslavě každý ptá

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky

Z kuřecích prsou si připravíme tenké filety a to stejným způsobem, jako bychom připravovali maso na řízky. Takto připravené kusy masa vložíme do zapékací mísy a to po celé její ploše, včetně okrajů. Část masa si odložíme stranou tak, abychom z něj byli schopní udělat také vrstvu poslední, horní. Mezitím si na plátky nakrájíme šunku a sýr, pokud jsme obě suroviny zakoupili v plátkové verzi, máme o práci méně. Kuřecí základ přelijeme bešamelovou omáčkou a na ní navrstvíme plátky šunky a sýru.

Kuřecí maso s bešamelem

Vrstvíme obdobně, jako při přípravě lasagní

Stejným postupem vrstvíme celou zapékací mísu a to až do té doby, dokud nám nedojdou suroviny. Poslední vrstvou jsou odložené kuřecí filety, v té chvíli máme pokrm připravený na další postup. Dalším krokem, který s jídlem uděláme, je jeho zamražení. Pekáč s jídlem tedy necháme přes noc v mazáku a k přípravě se vrátíme druhý den.

Kuřecí maso s bešamelem

Díky zmražení nám maso bude držet požadovaný tvar

Ještě předtím, než maso vyndáme z mrazáku, v míse si rozklepneme vejce, která promícháme se solí. Maso následně vyklopíme z mísy a posypeme moukou. Následně jej obalíme ve vejci a poté také v další míse, ve které máme strouhanku. Výsledný pokrm smažíme na oleji a to do té doby, dokud strouhanka nechytne zlatavou barvu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*