Rady a tipy

Rozmrazování masa má svá pravidla, která se kvůli bezpečnosti vyplácí dodržovat

7. 8. 2020

Pokud se chcete vyhnout každodenním nákupům, je nasnadě udělat si zásoby v mrazáku. Tam může patřit i maso. V případě, že se rozhodnete mražené potraviny spotřebovat a budete z nich chtít něco uvařit, je zapotřebí při rozmrazování postupovat určitým způsobem. Zvlášť u masa je to velice důležité. Ideální je samozřejmě vařit z masa čerstvého, ale ne vždy se to podaří. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

17. 7. 2020

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Jak správně a bezpečně rozmrazit jakékoliv maso

5. 6. 2020

Žijeme v domě, kde mám mnoho potravin v mrazáku. Když je vyndáme, je třeba vědět, jak na rozmrazení masa. Ne každý to totiž umí. A přitom ho každý rozmrazuje, jelikož mrazák je pomocníkem, bez kterého se většina z nás neobejde. […]

Rady a tipy

Naučte se správně mrazit maso, nejedná se o žádnou alchymii

3. 6. 2020

Pokud nechcete vážit cestu do obchodu víckrát za sebou, je možné si potraviny nakoupit do zásoby a u některých lze využít mražení k prodloužení trvanlivosti. V mrazáku tak budete mít vždy k dispozici čerstvé suroviny na vaření svých oblíbených pokrmů. Nyní se budeme soustředit na to, jak správně zamrazit různé druhy masa. […]

Rady a tipy

Správný postup zmražení chleba uchová jeho kvalitu

2. 4. 2020

Správný postup jak zmrazit chléb mnoho lidí neovládá. Přitom zachování základních pravidel se podepíše na jeho kvalitě i chuti. Poradíme vám správný postup, se kterým se nemusíte obávat chleba do mrazáku vložit. Bude stále dokonalé […]

Rady a tipy

Lehce navlhčenou houbičku lze vložit do mrazáku a následně ji využít při zdravotních komplikacích

5. 2. 2020

Houbička na nádobí nemusí být určena jen ke svému primárnímu účelu. Má ještě jedno využití, které souvisí s vaším tělem. Dá se dokonce říci, že se jedná o pomocníka při  zdravotních problémech. I takto prospěšná může být věc, kterou běžně využíváme jenom k tomu, abychom našeho nádobí mohli odstranit zbytky jídla a potom talíř nebo hrnec opětovně použít. […]