Odborníci: „Musíme s pravdou ven, celý život rozmrazujete zmražené potraviny a maso špatně, zkracujete si tak život…“

zmrzlé mleté maso

Pokud i vy dáte zmražené potraviny ihned do mikrovlnky, potom byste si měli přečíst tento článek. Děláte to totiž úplně špatně.

Určitě se i vám stalo, že jste večer zapomněli vyndat maso z mrazáku a poté jste přemýšleli, co udělat, aby vám co nejrychleji rozmrzlo. Rozhodně není správným řešením dát zmrzlé maso do mikrovlnky a nechat ho rozmrazit tam. To byste měli použít opravdu až v tom nejkrajnějším řešení. Jak to tedy správně udělat? Pokračujte ve čtení.

Jak správně rozmrazovat jídlo

Samozřejmě, že nerozmrazujete pouze maso, ale uznejte sami, že to je ta nejčastější potravina, kterou dáváte do mrazáku. No a největší průšvih je, když večer a nebo ráno před prací zapomenete maso vyndat a poté už nevíte, jak ho co nejrychleji rozmrazit. Mnoho lidí si myslí, že když dají toto zmrzlé maso do mikrovlnky, tak se vlastně nic nestane, ale není to pravda.

příprava syrového masa
Fotografie: Pexels

Zmrazené potraviny pevně uzavřete do plastového sáčku a poté je dejte do dřezu. Možná si teď myslíte, že bude nejlepší pustit teplou vodu, ale to jste opět na omylu. Maso totiž nejrychleji rozmrzne, když na něj poteče studená voda. A to z toho důvodu, že je vodivější. A také se dá vlastně říct, že potom maso bude lépe chutnat.

Platí to pro všechny potraviny

Bohužel je ale faktem, že tento jednoduchý trik znají lidé z potravinářského průmyslu, ale běžní spotřebitelé nikoliv. Pokud tedy potřebujete zmrazené potraviny rychle spotřebovat, je nejlepší je rozmrazit ve vodě. Platí to jak pro maso, tak pro ryby a dokonce i pro zeleninu. Při rozmrazování byste se také měli snažit vyhnout ledovým kouskům, ale o tom si popovídáme zase příště.