Udělejte si vlastní zásoby na zeleninovou polévku, které využijete v zimním období

Fotografie: Freepik

V zimě si člověk jen tak vlastní zeleninu nevypěstuje. Naštěstí existují vychytávky na to, abyste si i mimo sezónu mohli připravit domácí polévku.

Během období sklizně je jednoduché tělo nasytit potřebnými vitamíny a živinami z čerstvé zeleniny. Horší je to ovšem v zimě, jelikož v tuto dobu žádná zelenina neroste. Je tedy nutné si začít kupovat skladovanou a dováženou v obchodech a nebo se jí úplně vzdát. Pokud se vám nelíbí ani jedna z možností, existuje ještě jedno skvělé řešení.

Fotografie: Freepik

Vlastní souprava na zeleninovou polévku

Schválně si ji zkuste na zimu připravit a až chladné období přijde, s láskou si na ni vzpomenete. Díky tomu budete moci nejen sebe, ale i své blízké moci potěšit výtečnými pokrmy z domácích surovin. Následný recept je pouze na klasickou polévku ze základních ingrediencí, pokud ale chcete, můžete stejným způsobem připravit i kukuřici, hrášek, cuketu či fazole. Vše záleží jen na vašich preferencích a fantazii.

Fotografie: Freepik

Budete potřebovat:

  • Tři kilogramy mrkve
  • Tři kilogramy cibule
  • Tři kilogramy bulharského pepře
  • 200 gramů bylinek dle vašeho vlastního výběru (petrželka, libeček, pažitka…)
  • Tři kilogramy papriky
  • Sáčky na zamrazování potravin
  • Mísu či hrnec
  • Naběračku

Postup je jednoduchý

Zeleninu nejdříve oloupejte. Mrkev nastrouhejte, papriku nakrájejte na malé kousky a cibuli ještě na menší. Vezměte si mísu či hrnec, do kterého zeleninu postupně vsypte. Následně přidejte i zbylé koření a všechny suroviny spolu důkladně promíchejte. Vezměte si sáčky na zamrazování a naběračku. Za pomocí naběračky vždy vezměte trochu směsi a do sáčku ji vložte. Postup opakujte, dokud sáček nenaplníte skoro do plna, poté jej zavřete a vezměte nový.

Fotografie: Freepik

Takto zeleninu uzavírejte do sáčků, dokud vám nedojde. Ještě před tím, než je uzavřete, se ujistěte, že v žádném z nich nezůstal přebytečný vzduch. Následně všechno vložte do mrazáku a máte přípravu na zimu. Po vytáhnutí bude stačit obsah vysypat do hrnce, přilít vodu a uvařit polévku, kterou můžete popřípadě ještě dochutit. Doba vaření by měla být podobná, jako když je zelenina čerstvá.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]