Kuřecí prsa ve speciálním kabátku se sýrem

Obyčejná kuřecí prsa na pánvi jsou nuda. Co si je vylepšit zajímavým sýrovým kabátkem, který zlepší jejich vzhled i chuť? Nevěříte? Podívejte se s námi na recept, který musíte stoprocentně vyzkoušet. Až se tak stanem, budete mít jistotu, že jste vytvořili to nejlepší jídlo.

Co budete potřebovat?

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku pepře
  • 1 lžičku papriky
  • 1 lžičku sušených bylinek
  • 1 cibuli
  • 100 g rajčat
  • 50 g zelených bylinek
  • 3 vejce
  • 150 g sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíci oleje

Maso je základem

Jako první si připravte maso. To nakrájejte a potom ho dochuťte jednotlivým kořením. Tedy solí, pepřem, paprikou a také sušenými bylinkami. Zakápněte olejem a takto nechte marinovat, aby se maso od bylinek dostatečně ochutilo. Pokud vás láká vyzkoušet i jiné bylinky, klidně můžete. Fantazii se meze nekladou.

Připravte si sýrovou směs

Když se maso marinuje, tak se můžete pustit do přípravy toho hlavního, co tato kuřecí prsa dokonale odliší od jakéhokoliv jiného receptu. Jedná se o směs, kterou vytvoříte ze smíchání všech ostatních ingrediencí. I když se na první pohled zdá, že je každá jiná, uvidíte sami, že výsledek vytvoří něco, co je naprosto dokonalé a unikátní. Stranou si jenom nechte trochu strouhaného sýra, která následně využijete zcela samostatně.

Ne na pánev, ale do trouby

Když máte obojí nachystáno, můžete se pustit do tepelné úpravy. Tato kuřecí prsa se budou dělat v troubě. Proto je dejte na plech, jeden plátek vedle druhého. Potom na ně aplikujte samotnou směs, kterou jste vytvořily. Potom je ještě posypte samostatným sýrem a jste připraveni.

Poté by vaše kuřecí prsa měla zamířit do trouby, rozehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Doporučená doba pečení je 20 minut, během kterých by se maso mělo tepelně upravit, a sýr by se měl dokonale roztéct. Potom můžete vyndat a pustit se do servírování. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]