Kuřecí řízky, jaké jste ještě nikdy nejedli! Celý fígl spočívá v jedné konkrétní ingredienci

Udělejte si doma oběd nebo večeři, kterou obohatíte zeleninou. Změňte klasický recept na řízky a připravte je trochu jinak. Určitě vám bude výsledek chutnat. 

Tento pokrm je klasikou na cesty, nedělní oběd nebo večeři. Navíc jej mnoho lidí dělá i na Vánoce a stačí k němu připravit bramborový salát. Je to tedy typické české jídlo. Řízky se dělají nejčastěji z kuřecího nebo vepřového masa. Nyní si je můžete udělat i nízkosacharidové (low carb) a doplnit je zelím. Pokud jste tento recept ještě nezkoušeli, tak máte možnost si ho brzy vyzkoušet.

Připravte si potřebné ingredience

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 1 kus cibule
  • 3 polévkové lžíce kukuřice
  • 150 gramů zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření
  • Bylinky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 kus vejce

Pusťte se do práce se surovinami

Najděte si struhadlo a na něm nastrouhejte zelí najemno. Pokud se vám nechce pracovat se struhadlem, můžete využít mixér. Díky tomu si velmi usnadníte práci. Poté dejte zelí na 15 minut do horké vody, aby změklo. Pusťte se do práce s masem. Omyjte ho pod tekoucí vodou, osušte papírovými ubrousky a nakrájejte ho na malé kostky. Dejte jej do misky a nechte ležet.

Fotografie: Pixabay

Následuje krájení cibule. Tu byste měli nakrájet nadrobno a smíchat společně s kukuřicí, zakysanou smetanou, masem, vejcem, zelím, solí, pepřem hořčicí, křenem a bylinkami.

Bylinky a koření používejte podle vaší chuti. Díky tomu dosáhnete nejlepšího výsledku. Někteří lidé jsou totiž zvyklí více solit a jiní zase vůbec.

Fotografie: Pixabay

Začněte se smažením řízků

Pánev dejte na plotýnku, naneste na ní trochu oleje a nechte jej rozehřát. Až bude olej správně horký, naneste na něj lžíci směsi a vytvořte tvar malého řízku. Smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova. Jestliže byste nechtěli dávat zelí do řízků, nemusíte. Lze je udělat i bez něj. Pokrm se bude smažit dobře i tehdy, když necháte pokličku přikrytou.

Nakonec podávejte usmažené řízky s bramborami nebo zeleninovým salátem. Toto jídlo lze kombinovat s mnoha druhy surovin a kdo není náročný, budou mu stačit i kyselé okurky. Tímto pokrmem můžete pohostit i návštěvu nebo je připravit na oslavu. Pokud uděláte malé velikosti, jsou dobré také jako jednohubky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]