Přestože je francouzská kuchyně právem považována za jednu z nejsložitějších na světě, recept na kuřecí suflé je docela jednoduchý.
V překladu z francouzštiny znamená slovíčko suflé „naplněný vzduchem“. A je to pravda, protože tento pokrm opravdu připomíná malý obláček, který můžete sníst. Od poloviny 18. století se tento termín používá pro dezert ze šlehaných bílků, smetany a různých dalších přísad. Tento recept bude velice svěží bez sody a prášku do pečiva. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
- 600 g kuřecích prsou
- 300 g květáku
- 200 ml mléka
- 2 polévkové lžíce pšeničné mouky
- mrkev
- lžíci másla
- 2 vejce
- polévková lžíce slunečnicového oleje
- dle chuti sůl a pepř
Můžete začít vařit
Nejprve si oloupejte a nakrájejte mrkev. Květák si rozdělte na jednotlivé růžičky. Dejte oboje do hrnce a zalijte vodou. Poté přidejte sůl a dejte vařit. Vařte úplně do měkka. Slijte vodu a nechte zeleninu vychladnout. Přidejte máslo a vše vyšlehejte mixérem dohladka. Kuřecí maso rozemelte v mlýnku na maso. Přidejte ho do mrkvovo-květákové hmoty. Pořádně promíchejte.
Vejce si rozšlehejte s mlékem a přidejte mouku. Nalijte tuto směs do zeleniny s masem a dochuťte solí a pepřem. Hmotu rozdělte na olejem vymazané košíčky. Kuřecí suflé pečte v troubě 30 minut při 200 °C. Asi po 10 minutách se porce v každém košíčku zvětší a stane se z ní vzduchová hmota.
A máte skoro hotovo
Tento pokrm můžete podávat s nějakou domácí omáčkou a oblíbenou zeleninou. Tento recept si rozhodně někam uložte a nebo vytiskněte, protože jakmile jednou ochutnáte, budete ho chtít dělat často. Je totiž až moc návykový. A jakmile ho ochutná kdokoliv z vašich známých, bude ho po vás rozhodně chtít. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář