Tento starý haléřový recept se v naší rodině dědí po generace. Domácí pomazánka, která chutná božsky

Pomazánka

Tuňák je cenná mořská ryba známá svým bohatým obsahem bílkovin a esenciálních živin, včetně vitaminů a minerálů. Navíc se skvěle hodí do pomazánek.

Tuňák je rovněž zdrojem vitaminů B3, B6 a B12 a minerálů, jako jsou selen, fosfor, draslík a hořčík, které jsou nezbytné pro zdraví nervového systému, kostí, svalů a dalších orgánů. Kromě toho, tuňák obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro srdce, mozek a klouby a mohou pomoci snižovat hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi. Vzhledem k těmto vlastnostem může být tuňák vynikající volbou pro zdravou snídani.

Ingredience potřebné pro tuňákovou pomazánku:

  • 200 gramů konzervovaného tuňáka
  • 150 gramů tvarohu
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry

Jednoduchá pomazánka krok za krokem

Tuňáka z konzervy důkladně scedíme a rozdrobíme. V míse smícháme rozdrobeného tuňáka s tvarohem, dle chuti přidáme jemně nakrájenou zeleninu. Ochutíme směs také solí a cukrem, následně přilijeme citronovou šťávu a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Vše promícháme, dokud nevznikne hladká pomazánka.

Vaječná pomazánka s okurkami namazaná

Tato vynikající pomazánka z 90. let se v naší rodině dědí po generace. Příprava je rychlá a snadná

Tuňák

Čím jednodušší recept, tím lahodnější pokrm

Tuňákovou pomazánku servírujeme na lehce opečených plátcích chleba dozlatova. Tato pomazánka je skvělou alternativou k tradičním snídaňovým pokrmům a dodá vám energii na celé dopoledne. Pokud nemáte tvaroh, můžete jako alternativu použít smetanový sýr, který pomazánce dodá krémovější konzistenci.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*