Lahodná kuřecí stehýnka pečená v tortille? Takovou dobrotu jste ještě nejedli

Pokud se vám nechce zrovna dvakrát ztrácet čas vařením, ale přesto byste si dali nějaký lahodný pokrm, vsaďte na pečená kuřecí stehýnka v tortille. 

Pečená kuřecí stehýnka jsou celkem klasický pokrm, který zná každý, ale co takhle je upéct v tortille? O tom jste si jen tak neslyšeli. Výhodou tohoto receptu je, že máte prakticky rovnou vytvořenou i přílohu a díky tortille bude výsledný pokrm mnohem více šťavnatý. Navíc při vaření ani nezašpiníte moc nádobí a ingredience také nejsou drahé.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • Kuřecí stehna
  • Brambory
  • Zeleninu dle vašeho výběru
  • Tortilly
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 30 ml sójové omáčky
  • 70 ml kefíru
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Mletou papriku dle chuti
  • Větší mísu
  • Pánev
  • Alobal
  • Zapékací mísu

Začněte tím, že si vytvoříte marinádu na kuřecí stehýnka. Do větší misky smíchejte olej, sójovou omáčku, kefír, sůl, pepř a mletou papriku dle chuti. Ke konci ještě přidejte tři prolisované česneky a důkladně promíchejte. Do této marinády umístěte kuřecí stehýnka marinovat okolo 5 až 10 minut. Pokud máte více času, můžete je tam nechat i půl hodiny, budou pak chutnat lépe.

Jednoduchý a rychlý oběd budete milovat

Odleželé kuřecí maso nyní umístěte do pánve a smažte jej po dobu cca dvou minut z každé strany dozlatova. Poté maso zalijte zbylou marinádou a nechejte ještě pět minut opékat na mírném plameni. Mezitím si připravte tortilly. Nachystejte si mísu jejich velikosti a nalijte do ní mléko, poté do ní tortilly ponořte a vyčkejte, než se mlékem nasáknou, budou o to vláčnější a chutnější.

Vezměte si zapékací mísu a vyložte ji odmočenými tortillami tak, aby přečuhovaly. Je jen na vás, co se rozhodnete dát na dno. Jednoduchou volbou jsou brambory. Ty oloupete a umyjete, nakrájíte nožem na tenká kolečka a umístíte je dolů. Zároveň s brambory můžete využít i zeleninu dle vašeho výběru, ale recept bude chutný i bez ní.

Celou mísu vyložte masem a zalijte šťávou, která ještě zbyla, poté tortilly zabalte a troubu si předehřejte na 180 stupňů. Zakryjte mísu alobalem, aby vám tortilly neoschly a nechejte péct 20 minut. Poté alobal sundejte a nechejte dopékat okolo dalších 10 až 20 minut. Po dopečení můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]