Pečená kuřecí stehýnka v lilku vypadají skvěle na talíři a jejich chuť je dokonalá

Pokud máte chuť na lepší oběd, který vypadá jednoduše k nakousnutí a není to obyčejná klasika, můžete vyzkoušet tato pečená kuřecí stehna v lilku. 

Máte chuť na vynikající oběd, jež vypadá jako z pětihvězdičkové restaurace, ale nechce se vám za něj tolik utrácet? To vůbec nevadí, můžete si jej totiž udělat sami doma a to hlavně levně. Když tedy očekáváte důležitou návštěvu a máte v plánu na ni udělat opravdový dojem, nebojte se toho a tento lahodný recept vyzkoušejte.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • 2 lilky
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 jeden kelímek smetany nebo řeckého jogurtu
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Vaše oblíbené koření dle chuti (ideální je třeba grilovací koření, či i nějaké bylinkové)
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Misku
  • Potravinovou fólii
  • Nůž
  • Pánev
  • Vařečku
  • Zapékací mísu
  • Struhadlo

Nachystejte si větší misku a nalijte do ní buďto smetanu a nebo jogurt, záleží na tom, co jste si vybrali či co máte v lednici. Dále dochuťte solí, pepřem a bylinkami tak, jak jste zvyklí. Následně vše dokonale promíchejte, čímž získáte marinádu na kuřecí maso. Kuřecí stehýnka už jen očistěte a do mísy je naložte, celou ji zabalte do potravinové fólie a nechejte na dvě hodiny marinovat v lednici.

Pokrm zachutná a vypadá skvěle

Po nějaké té hodince a půl si nachystejte krájecí desku a oloupejte cibuli, následně ji s pomocí nože rozkrájejte na drobné kostičky. Na pánev si nalijte trochu rostlinného oleje a cibulku na něm začněte smažit. Mrkev si nastrouhejte nadrobno a přihoďte ji k cibuli, řádně míchejte a na chvíli dejte stranu.

Oba lilky rozkrojte na polovinu a odstraňte jejich jádro, to nakrájejte nadrobno a přidejte jej smažit k cibuli a mrkvi. Osolte, opepřete a nechejte ještě pár minut prosmažit. Lilky si vyskládejte do zapékací mísy a misku s naloženým kuřecím masem si vytáhněte z lednice. Do každého lilku nejprve naneste trochu bílé marinády, kterou po vnitřku rozprostřete.

Poté na ni naneste smaženou zeleninu a navrch dejte jedno kuřecí stehýnko. Tento postup opakujte se všemi kousky a troubu si předehřejte na 180 stupňů. Zapékací mísu s plněnými lilky vložte péct na 40 minut, během toho pokrm kontrolujte. Po vytažení můžete podávat samostatně, pokud vám to ale nestačí, tak vám jako příloha může posloužit nějaký ten salátek či vařené brambory. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]