Lahodné karbanátky se zelím, které zaujmou nejenom chutí

Karbanátky jsou známým a také populárním jídlem. My se podíváme na jednu jejich možná netradiční, ale velmi zajímavou alternativu. K masu se totiž přidává jedna poměrně známá zelenina. A rozhodně se toho nebojte, protože až ji zkusíte, budete toto jídlo milovat.

Co budete potřebovat?

Klasické karbanátky jistě umí dělat každý. Ale protože u této verze je něco přece jenom jinak, bude na místě uvést kompletní výčet surovin, které budou potřeba. Jde o tyto:

  • 600 g mletého kuřecího masa
  • 80 g tvarohu
  • 1 hrst kopru
  • 200 g bílého zelí
  • 1 vejce
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • Sůl a pepř

Nachystejte směs na karbanátky

Jak brzy zjistíte, základní postup se zase až tak neliší. Jako první budete potřebovat mleté maso, které dochutíte česnekem, solí a pepřem. Přidáte k němu také vajíčko a dále k němu nasekáte kopr. Alternativně lze použít i jakékoliv jiné byliny, pokud by vám kopr nevoněl.

Dále je třeba přidat onu unikátní zeleninu, v podobě zelí. Použít je vhodné to hlávkové, tedy zelí čerstvé. To následně jednoduše nakrouháte na menší kousky a ty potom vmícháte do nachystané masové směsi. Na závěr smícháte ještě s poslední ingrediencí, tedy s tvarohem. Ani ten se do běžných karbanátků nedává, což je škoda. Chuť umí skvěle vylepšit.

Ne na oleji, ale v troubě

Neděláte karbanátky také proto, že se dělají ve velké vrstvě oleje? Pokud je tomu skutečně tak, tento recept je přesně pro vás. Na olej zapomeňte, protože toto maso se peče. Stačí si tedy rozpálit troubu na 180 stupňů Celsia a mezi tím vytvářet masové karbanátky. Ty pokládejte jeden vedle druhého na plech s pečicím papírem.

Potom už stačí vložit do trouby a vyndat asi za 30 minut. Tato doba by měla plně stačit k tomu, aby vznikla pochoutka, do které se stoprocentně zamilujete. A příloha? Je to na vás. Klidně brambory, nebo kaše, nebo i čerstvé pečivo. Tato verze chutná dobře s čímkoliv.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]