Po domácku připravené knedlíčky plněné chutným mletým masem, které máte připravené do chvilky. To zní jako splněný sen pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst.
Máte náladu na to trochu potěšit své chuťové pohárky, ale nevíte, čím to udělat? Jednoduché řešení se přitom nabízí hned před vámi. Stačí, když si na jídlo uděláte delikatesní knedlíčky plněné mletým masem. Toto jídlo přináší spousty výhod. Je jednoduché na uvaření, pohostit s ním můžete kohokoliv a krom masa máte nejspíše všechny ingredience doma. Na recept totiž nepotřebujete nic zvláštního.
Ingredience a postup přípravy těsta
Na knedlíčky budete potřebovat:
- Půl kila mouky
- Jedno vejce
- Dvě stě padesát mililitrů vody
- Tři polévkové lžíce rostlinného oleje
- Sůl na dochucení
- Hrnec
- Pokličku
- Cedník
Na náplň z masa budete potřebovat:
- Půl kila mletého masa dle vašeho uvážení
- Jednu středně velkou cibuli
- Kousek másla
- Bobkový list
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Česnekové koření dle chuti
- A vlastně jakékoliv jiné koření, které máte rádi a do pokrmu se vám hodí
- Nůž
- Hrnec
Nejprve se vrhněte na přípravu těsta, což vlastně nebude vůbec nic složitého. Celková výhoda tohoto receptu je, že se jej nemusí bát připravit ani začátečníci. A klidně si vezměte na pomoc i děti, alespoň se něčemu novému přiučí. Vezměte si cedník a do hrnce přes něj prosejte mouku, aby v ní nebyly hrubé kousky. Smíchejte ji se solí a zalijte vroucí vodou. Vše následně dohromady hněťte, aby vám vzniklo jednolité těsto.
Existuje skutečně málo jednodušších receptů
Následně do těsta přilijte i rostlinný olej a přidejte vejce, opět vše hněťte. Jakmile to budete mít, přikryjte celý hrnec vhodnou pokličkou a takto nechejte těsto nějakou dobu odležet. Mezitím se můžete vrhnout na jednoduchou přípravu masa. To si vytáhněte z obalu a dle vaší chuti do něj dodejte sůl, pepř, česnek, máslo a jakékoliv jiné koření či bylinky. Všechno dohromady promíchejte, aby se ochutila skutečně každá část masa rovnoměrně.
Díky máslu bude náplň ještě více šťavnatější a nestane se vám, že by byl pokrm po uvaření suchý. Nakonec si vezměte cibuli, oloupejte ji, nasekejte na drobné části a do masa ji také zapracujte. Nyní si berte malé kousky masa, vytvořte z nich kuličky a ty vždycky obalte těstem, čímž vytvoříte plněné knedlíčky. Jakmile jich budete mít dost, dejte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Ještě k nim do vody na chuť přidejte i bobkový list, budou o to lahodnější.
Pokud jste těsta udělali až příliš, nezoufejte si. Jednoduše jej můžete uskladnit v mrazáku, kde vydrží opravdu dlouhou dobu. Díky tomu máte zajištěný rychlý oběd kdykoliv, stačí těsto jen rozmrazit a udělat novou várku. Při podávání není vůbec na škodu si vzít ještě jednu cibuli. Tu oloupete, osmažíte na pánvi a i se šťávou s ní posypete a polijete již hotové knedlíčky na talíři. Celý pokrm následně vypadá i chutná o dost lépe. Dobrou chuť!