Lahodný jablečný koláč podle receptu z pořadu o vaření: Rekordně rychlá příprava je mou záchranou

Koláč s jablky

Jablko je všeobecně velmi oblíbeným kusem ovoce, který často využíváme na tvorbu dezertů. Snadno a rychle z něj dokážeme připravit lahodný koláč.

Kombinace těsta a jablek je všeobecně velmi oblíbená a rozšířená nejen v české kuchyni, pokud ale k těmto surovinám přidáme ještě kefír a zakysanou smetanu, dokážeme během chvilky vykouzlit opravdu lahodný pokrm, který nás překvapí nejen svou jednoduchostí, ale hlavně jedinečnou a velmi lahodnou chutí. Jablečný koláč je například národním pokrmem v Americe, znát jej můžeme také z amerických filmů.

Ingredience potřebné na přípravu jablečného koláče:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce cukru krystalu
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 gramů másla
  • 100 gramů kefíru

Ingredience potřebné na přípravu náplně:

  • 4 středně velká jablka
  • 1 vejce
  • 150 gramů cukru krystalu
  • 300 gramů zakysané smetany
  • 60 gramů hladké mouky

Koláč s jablky

Jablečný koláč jako z amerického filmu

Nejprve si připravíme těsto, na které budeme potřebovat prosít hladkou mouku do hluboké nádoby, zde ji smícháme s cukrem, práškem do pečiva a solí. Do misky přidáme také změklé máslo a společně všechny ingredience prohněteme za pomoci rukou do jemného těsta. Do vzniklé směsi postupně přiléváme také kefír, který zapracujeme.

Buchta

Tento domácí „tvaroháček“ je milionkrát lepší než ten z obchodu. U nás doma ho nikdy není dost

Koláč s jablky

Těsto necháme odpočinout a vykynout

Jakmile máme všechen kefír přidaný, zabalíme těsto do celofánu a necháme odpočinout na teplém místě po dobu 20 minut. Dobu odpočinku využijeme na přípravu jablkové náplně. Jablka si nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a očistíme je. Nakrájíme si je na malé kousky, které přendáme do misky. V další misce si smícháme vejce s cukrem a zakysanou smetanou.

Koláč s jablky

Naplníme plech až po okraj

Do směsi smetany a vejce postupně prosejeme také mouku a vše promícháme tak, aby nám ve směsi nevznikly hrudky. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a po celém jejím povrchu rozprostřeme těsto. Na něj následně nasypeme připravená jablka a vše zalijeme smetanovou směsí. Takto připravený koláč pečeme po dobu 40 minut na 180 stupňů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*