Tento domácí „tvaroháček“ je milionkrát lepší než ten z obchodu. U nás doma ho nikdy není dost

Buchta

Dezerty, ve kterých se vyskytuje tvaroh, jsou všeobecně velmi oblíbené pro svou lahodnou, plnou a chutnou chuť. Kromě toho jsou bohaté na potřebné bílkoviny.

Sladká tečka rozhodně patří k nedělní kávě a konečnému zakončení týdne. Pokud víme, po jaké kombinaci ingrediencí sáhnout, rozhodně si na dezertu pochutnáme nejen my, ale i případná nečekaná nedělní návštěva. Tvarohový koláč, ve kterém se odráží jedinečná chuť rozinek a vanilky, z talíře zmizí dříve, než stačíme dopít připravenou kávu.

Ingredience potřebné na přípravu tvarohového koláče:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 150 gramů másla
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka jedlé sody
  • 100 mililitrů zakysané smetany

Ingredience potřebné na přípravu náplně tvarohového koláče:

  • 500 gramů tvarohu
  • 150 gramů krupicového cukru
  • 30 gramů krupice
  • 2 žloutky
  • 100 mililitrů zakysané smetany
  • 4 bílky
  • 200 gramů moučkového cukru

Jako první si připravíme potřebné těsto

Nejprve se vrhneme na přípravu těsta, které nám následně poslouží na výsledný dezert. Na to budeme potřebovat hladkou mouku, kterou uhněteme společně s máslem, moučkovým cukrem, žloutky, jedlou sodou a zakysanou smetanou. Jakmile máme hotovou jednotnou směs, rozdělíme ji na dvě poloviny a každou z nich upečeme v troubě.

Buchta s kefírem

Beru kefír a marmeládu a nejnadýchanější koláč od mé babičky je na stole do 10 minut

Mezi obě části jednoduše přidáme náplň

Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, pomocí špejle poznáme, jestli je hotové. Mezitím, co se těsto peče, si připravíme náplň. Na tu budeme potřebovat smíchat tvaroh s krupicovým cukrem, krupicí, žloutky a zakysanou smetanou. Pomocí ručního mixéru směs vyšleháme do jednotné hmoty, kterou umístíme mezi obě těsta, následně i na povrch buchty.

Zakysaná smetana
Fotografie: Pexels

Jedinečnou chuť a vzhled získáme za pomoci bílků

Poslední vrstvu, která přijde na povrch celého koláče, vytvoříme primárně z bílků. Ty si umístíme do misky nad horkou lázeň, opět za pomoci ručního šlehače z nich ušleháme tuhou pěnu, do které postupně přidáváme moučkový cukr. Takto připravenou směs, jakmile je hustá, natřeme na hotovou buchtu a necháme ještě několik minut v troubě dopéct.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*