Domácí bramborová klobása: Na vánoce ji jíme místo kapra a řízků, až ji ochutnáte, tak pochopíte proč

Pokud neodoláte chuti dobré klobásy, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Je snadný a rozhodně si na něm pochutná celá vaše rodina.

Pokud jste milovníci slaných pochoutek, rozhodně byste měli vyzkoušet tento recept na domácí bramborové klobásy. Recept je velmi jednoduchý, takže si s ním poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledek bude přitom tak lahodný že mu neodolá žádný člen vaší rodiny. Stačí postupovat podle níže uvedeného receptu a rozhodně vás nic nepřekvapí. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Domácí bramborová klobása

Domácí bramborové klobásy jsou skvělý způsob, jak můžete překvapit každého hosta, který zavítá do vaší domácnosti. Jejich příprava je poměrně jednoduchá, takže se jí nemusíte bát, ani v případě, pokud jste v kuchyni začátečník. Výsledek bude přitom naprosto lahodný a se vší pravděpodobností mu nikdo neodolá. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 800 gramů nevařených brambor
  • 1 metr přírodních střev (nejlépe vepřové)
  • 200 gramů vámi preferovaného masa (vepřové, hovězí nebo kuřecí)
  • 150 gramů slaniny
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 6 stroužků česneku
  • Sůl, podle chuti
  • Pepř, podle chuti
  • Bobkový list
  • Mletý koriandr

Postu pro přípravu bramborových klobás:

  • Nejprve si připravte maso a slaninu a ingredience nakrájejte na malé kostičky (můžete také umlít mlýnkem na maso přes hrubé síto).
  • Nakrájejte cibuli a česnek a rozmixujte je v mixéru. Pokud děláte klobásu pouze z brambor, je třeba cibuli osmažit – bude mnohem chutnější.
  • Syrové brambory nastrouhejte na hrubém struhadle (nebo nakrájejte na malé kostičky) a ihned je smíchejte s cibulí a česnekem. Hrubé brambory v klobáse jsou chutnější než bramborová kaše.
  • Přidejte k bramborové směsi maso se slaninou a bobkovým listem (musí bát nalámaný nebo nakrájený). Podle chuti pak přidejte pepř a sůl a mletý koriandr.
  • Směs nyní ještě důkladně promíchejte rukama a náplň bude hotová.
  • K plnění klobás můžete použít mlýnek na maso s tryskou – na tu nasaďte konec střev.
  • Náplň nyní vložte do mlýnku na maso a začněte plnit jednotlivé klobásy.
  • Připravené klobásy propíchejte ze dvou stran pomocí jehly nebo párátka, aby se během vaření neroztrhly.
  • Klobásy vařte ve vroucí vodě se solí asi 10 až 15 minut. Jakmile budete mít hotovo, usušte je ubrouskem a poté je ještě opečte z obou stran na oleji, dokud se nevytvoří nahnědlá kůrka.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Domácím bramborovým klobásám rozhodně nikdo neodolá, takže se nemusíte bát, že by zbyly na stole. Pokud jste postupovali podle jednotlivých kroků, rozhodně by váš výsledek měl být v pořádku a chutnat skvěle. Uvidíte, že jakmile je položíte na stůl, zmizí mrknutím oka!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]