Lapač na hmyz vyrobíte z PET lahve a jednoduchého roztoku

Fotografie: Freepik

Lapač na hmyz si můžete buď koupit, nebo si ho můžete i vyrobit. Pokud jste pro druhou možnost, ukážeme vám návod a osvědčený postup. A unikátem je, že vám postačí pouze běžná PET lahev a potom jednoduchý roztok, který bude létající hmyz jednoduše vábit.

Připravte si lapač hmyzu

Jako první si připravte samotný lapač. Tedy onu potřebnou konstrukci, na kterou budete potřebovat zmíněnou PET lahev. Doporučujeme variantu o objemu 1,5 litru, která je pro vaše potřeby tou nejlepší možnou. Jako první totiž odříznete horní část lahve.

 

Následně na lahev budete nasazovat odříznutou část, tedy hrdlo, ale zcela opačně. Tedy tak, aby hrdlo láhve mířilo směrem dolů, tedy ke dnu vnitřního prostoru rozříznuté PET flašky.

Nyní je třeba omotat váš lapač hmyzu novinami, nebo třeba kouskem tmavé folie, nebo čímkoliv jiným co zaručí, že dovnitř nebude pronikat světlo. To je při celém postupu velmi důležité.

Také uveďme, že místo novin lze použít i různé barevné papíry, stejně jako třeba i klasické barvy. Díky tomu může být váš lapač hmyzu i povedeným designovým doplňkem.

Už jenom roztok

A co dát dovnitř vaší lahve? Roztok, který bude lákat létající hmyz a který tak díky němu skončí v pasti, ze které nebude úniku. Na vhodnou směs budete potřebovat:

  • 1 hrnek teplé vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičku sušeného droždí

Vše rozmíchejte a potom nalijte do dané lahve. A máte hotovo. Nic více už dělat nemusíte. Svůj lapač hmyzu následně postavte nebo pověste na určené místo a užívejte si, že budete moci trávit čas venku bez toho, aby vás přes den nebo večer cokoliv obtěžovalo.

Co se bude dít?

Když máte tento lapač hotový, bude kvasící droždí a cukr lákat hmyz, který letí kolem. Ten se přes hrdlo lahve dostane až k tekutině. A vzhledem ke konstrukci vašeho lapače zde zůstane uvězněn, jelikož trefit se do takto malého otvoru z druhé strany bude doslova nemožné.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]