Lehký a osvěžující salát s krabími tyčinkami a čínským zelím oceníte zejména v letních dnech

Česká kuchyně je velmi chutná, avšak také dost těžká. Tudíž to občas chce začlenit do jídelníčku i nějaký ten zeleninový salát. Vsadit můžete třeba na ten s krabími tyčinkami a čínským zelím. Je velmi vydatný a také lahodný.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu zeleninového salátu?

Před zahájením příprav si obstarejte tyto suroviny:

  • 1 hlávku čínského zelí
  • 300 gramů konzervované kukuřice
  • 250 gramů krabích tyčinek
  • 200 gramů majonézy
  • 5 vajec
  • 3 salátové okurky
  • mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

Jak postupovat při přípravě zeleninového salátu?

Začněte tím, že si uvaříte vajíčka natvrdo. Poté je zchlaďte, oloupejte, omyjte a pokrájejte na menší kostky. Dále si k ruce vezměte hlávku čínského zelí a otrhejte z ní svrchní listy. Následně zeleninu omyjte, odřízněte košťál a nakrájejte na tenčí nudličky anebo kostky. Obě suroviny promíchejte ve velké míse a přidejte k nim i kousky krabích tyčinek, okapanou konzervovanou kukuřici a vše zakápněte majonézou (lze použít i dietní verzi). Také nezapomeňte salát osolit a opepřit dle preferencí.

Servírování zeleninového salátu s krabími tyčinkami a čínským zelím

Hotový salát nechte před podáváním ideálně hodinu v lednici. Poté konzumujte třeba s celozrnným a bílým pečivem. Hodit se bude k pokrmu i opečený toust. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud zrovna nemáte v oblibě krabí tyčinky, můžete je samozřejmě nahradit jinými surovinami. Hodit se bude například na kostky pokrájená vepřová či kuřecí šunka anebo i grilovaná kuřecí prsíčka pokrájená na kousky. Do salátu lze zakomponovat i jiné druhy zeleniny, jako olivy černé a zelené, sušená a čerstvá rajčata, sladkou papriku či balkánský sýr. Výtečný bude salátek i se strouhaným tvrdým sýrem typu čedar a gouda. Kromě majonézy je možné na zálivku použít i tučnější zakysanou smetanu a bílý hustý jogurt.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]