Saláty patří k oblíbeným celoročním pochoutkám. Existují jich tisíce z nejrůznějších ingrediencí. Vyzkoušejte ten s krabími tyčinkami, uvidíte, že jej zařadíte mezi vaše oblíbené.
Tento salát si oblíbíte. Nepatří sice k těm nejlehčím, ale i v létě ho využijete místo těžkého oběda, protože je poměrně vydatný a na dlouho vás zasytí. Přitom má svěží chuť díky čerstvé okurce a citronové šťávě. Pokud hledáte inspiraci na dobrý a vydatný salát, určitě vyzkoušejte tento recept, jehož příprava vám zabere jen pár minut
Ingredience na salát s krabími tyčinkami
- 200 g krabích tyčinek
- 3 okurky nakladačky nebo menší salátová okurka
- 150 g červených fazolí
- 2 stroužky česneku
Ingredience na domácí majonézu
- 200 ml rostlinného oleje
- lžička cukru
- ⅓ lžičky soli
- lžička citronové šťávy
- ½ lžičky hořčice
- 1 vejce
Postup přípravy salátu
Nejprve nakrájejte krabí tyčinky a čerstvou okurku na kostičky. Ve větší misce vše smíchejte a přidejte 150 g červených fazolí z plechovky. Do salátu vmíchejte dva prolisované stroužky česneku (můžete přidat i více, podle vaší chuti). Toto je zeleninový základ na salát. Pokud se vám nechce dělat domácí majonézu, přidejte k němu tu kupovanou, salát dosolte a zakapejte citronovou šťávou. Můžete si však udělat i vynikající domácí majonézu.
Domácí majonéza
V menší misce bokem smíchejte rostlinný olej, hořčici, citronovou šťávu, cukr a sůl. Do takto promíchaných surovin rozklepněte celé vejce a vše důkladně rozmixujte ponorným mixérem, dokud nedosáhnete majonézové konzistence. Pak už jen stačí majonézu přidat k nakrájené zelenině, dobře promíchejte a před podáváním nechte ideálně ještě vychladit v lednici.
Letní okurkový salát tak, jak jej neznáte: Tak chutný, že ho dělám každý 2. den, je to všechno o „dresinku“
Při přípravě domácí majonézy dbejte na to, abyste používali vždy čerstvá vejce, ideálně ta z obchodu, které neleží dlouho v chladničce. Vejce z obchodu by měla být zdravotně naprosto nezávadná a tak se domácí majonézy z takových vajec nemusíte obávat. Pokud vám salát zbyde rozhodně jej, obzvlášť v létě, umístěte ihned do lednice, aby se nezačal kazit. Dobrou chuť.
Napište komentář