Nevídané spojení krabích tyčinek a domácí majonézy: Od prvního sousta budete chtít tento salát pořád

fazolový salát

Saláty patří k oblíbeným celoročním pochoutkám. Existují jich tisíce z nejrůznějších ingrediencí. Vyzkoušejte ten s krabími tyčinkami, uvidíte, že jej zařadíte mezi vaše oblíbené.

Tento salát si oblíbíte. Nepatří sice k těm nejlehčím, ale i v létě ho využijete místo těžkého oběda, protože je poměrně vydatný a na dlouho vás zasytí. Přitom má svěží chuť díky čerstvé okurce a citronové šťávě. Pokud hledáte inspiraci na dobrý a vydatný salát, určitě vyzkoušejte tento recept, jehož příprava vám zabere jen pár minut

Ingredience na salát s krabími tyčinkami

  • 200 g krabích tyčinek
  • 3 okurky nakladačky nebo menší salátová okurka
  • 150 g červených fazolí
  • 2 stroužky česneku

Ingredience na domácí majonézu

  • 200 ml rostlinného oleje
  • lžička cukru
  • ⅓ lžičky soli
  • lžička citronové šťávy
  • ½ lžičky hořčice
  • 1 vejce

Postup přípravy salátu

Nejprve nakrájejte krabí tyčinky a čerstvou okurku na kostičky. Ve větší misce vše smíchejte a přidejte 150 g červených fazolí z plechovky. Do salátu vmíchejte dva prolisované stroužky česneku (můžete přidat i více, podle vaší chuti). Toto je zeleninový základ na salát. Pokud se vám nechce dělat domácí majonézu, přidejte k němu tu kupovanou, salát dosolte a zakapejte citronovou šťávou. Můžete si však udělat i vynikající domácí majonézu.

míchání salátu

Domácí majonéza

V menší misce bokem smíchejte rostlinný olej, hořčici, citronovou šťávu, cukr a sůl. Do takto promíchaných surovin rozklepněte celé vejce a vše důkladně rozmixujte ponorným mixérem, dokud nedosáhnete majonézové konzistence. Pak už jen stačí majonézu přidat k nakrájené zelenině, dobře promíchejte a před podáváním nechte ideálně ještě vychladit v lednici.

Letní okurkový salát tak, jak jej neznáte: Tak chutný, že ho dělám každý 2. den, je to všechno o „dresinku“

fazolový salát

Při přípravě domácí majonézy dbejte na to, abyste používali vždy čerstvá vejce, ideálně ta z obchodu, které neleží dlouho v chladničce. Vejce z obchodu by měla být zdravotně naprosto nezávadná a tak se domácí majonézy z takových vajec nemusíte obávat. Pokud vám salát zbyde rozhodně jej, obzvlášť v létě, umístěte ihned do lednice, aby se nezačal kazit. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*