Letní okurkový salát tak, jak jej neznáte: Tak chutný, že ho dělám každý 2. den, je to všechno o „dresinku“

Horké počasí přímo vybízí k tomu, abychom si k obědu nebo svačině připravili nějaký odlehčený pokrm. Ideální je využít něčeho, co nám roste na zahradě. Například okurky.

Okurky jsou jedinečným druhem zeleniny, který je z velké části tvořen pouze vodou. Díky tomu jsou nejen dietní, ale také velmi chutné a osvěžující. A to právě v letních měsících, kdy bychom měli vodu do našeho organismu doplňovat a často na to zapomínáme. Proto je dobré pomoci si touto zeleninou a to například tak, že si vytvoříme lahodný okurkový salát.

Ingredience potřebné na okurkový salát:

  • 1 větší okurka
  • 1 menší feferonka
  • svazek zelené cibule
  • stroužek česneku
  • půl lžičky sezamového oleje
  • půl lžičky cukru
  • půl lžičky sezamových semínek
  • půl lžičky sójové omáčky
  • půl lžičky jablečného octa
  • půl lžičky soli

Okurku si do salátu nestrouháme, pouze ji nakrájíme

Nejprve si omyjeme a očistíme okurku. Tu zbavíme nejen její slupky, ale také ji následně podélně rozkrojíme a odstraníme její semínka. Okurku poté nakrájíme na malé kostičky, které osolíme. Takto připravenou zeleninu umístíme na 10 minut do ledničky, aby nám nejen pustila vodu, ale také do sebe vtáhla chlad a ve výsledném pokrmu byla opravdu osvěžující.

okurky krájení

Základem dobrého salátu je neobvyklý dresink

Mezitím, co máme nakrájenou okurku v lednici, připravíme si v misce dresink. Na jeho přípravu budeme potřebovat najemno nasekaný stroužek česneku, který smícháme s feferonkou zbavenou semínek. Do směsi následně přidáme také sezamová semínka a sezamový olej, který jsme si předem zahřáli v hrnci. Vše dochutíme cukrem, jablečným octem a sójovou omáčkou.

salát okurky

Salát dotáhneme k dokonalosti

Jakmile máme hotovou zálivku na salát, vezmeme si do ruky okurky z lednice a vše pečlivě promícháme. Na ozdobu samotný vrchol salátu ozdobíme najemno nakrájenou jarní cibulkou. Takto připravený pokrm je vhodné ihned konzumovat, můžeme si jej dopřát samotný nebo v kombinaci s pečivem. Pokud nám salát zbyde, je dobré jej skladovat v lednici, aby neztratil svoji lahodnou a osvěžující chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*