Snadný a rychlý dezert z listového těsta a pudinku potěší každou návštěvu a vás zachrání před neočekávaným hostem. Po tomto moučníku se jen zapráší.
Rychlé a jednoduché recepty na dezerty jsou velice oblíbené především v případě, přepadne-li vás neohlášená návštěva. Abyste ji mohli pohostit, snažíte se „uplácat“ nějaké občerstvení z toho, co dům dal. Listové těsto a pudink zpravidla máme doma všichni, tak proč tyto suroviny nevyužít na snadný dezert, který zaujme a potěší chuťové buňky každého hosta.
Dezertem z listového těsta nic nezkazíte
Listové těsto by mělo být součástí každé kuchyně. Jedná se o ideální surovinu k přípravě mnoha dezertů. Nemusíte se zaobírat jeho výrobou, stačí jej koupit – k dostání je v každém obchodě s potravinami – a hodit do lednice pro všechny případy. Jakmile bude potřeba, můžete jej použít k výrobě snadného a rychlého dezertu, po kterém se jen zapráší.
Čtverečky z listového těsta s pudinkem
Například tyto čtverečky z listového těsta s pudinkem jsou ideálním řešením, pokud vám na dveře zaklepe neohlášený host. Abyste ukázali, že jste připraveni na vše a máte co nabídnout ke kávě nebo čaji, můžete rychle šoupnout do trouby tento jednoduchý dezert.
Co budete potřebovat:
- Listové těsto,
- 4 žloutky,
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 400 ml mléka,
- 1 citron,
- 120 g cukru a
- 2 ČL kukuřičného škrobu.
Postup:
Těsto rozválejte do obdélníkového tvaru. Pokud jste si již koupili těsto zabalené v pečicím papíře, máte o starost méně. Rozkrájejte jej na pravidelné čtverce o velikosti asi 3×3 cm. Umístěte jednotlivé dílky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Než se listové těsto upeče, pusťte se do přípravy krému.
Vzdušný dezert ze zakysané smetany za 23 Kč. Z plastových kelímku zobeme mňamku jako z luxusní cukrárny
Nalijte mléko do hrnce a přidejte kůru z jednoho citronu nahrubo nastrouhanou. V misce vedle ušlehejte žloutky s cukrem a škrobem. Jakmile se mléko zahřeje, vyjměte z něj citronovou kůru těsně před bodem varu a přelijte jednu naběračku k vyšlehaným žloutkům s cukrem a škrobem. Stále míchejte metličkou. Následně směs přelijte zpět do hrnce ke zbytku mléka a vařte na mírném plamenu, dokud nezhoustne a nevytvoří pudink.
Popřípadě si můžete práci usnadnit a použít vanilkový pudink v prášku, který stačí jen smíchat s mlékem a cukrem. Nechte vychladnout a mezitím si vyšlehejte smetanu do husté šlehačky. Poté postupně přidejte k pudinku. Upečené čtverečky rozřízněte podélně a naneste krém na spodní část. Přiklopte vrchním dílem a máte hotovo. Můžete ještě zasypat moučkovým cukrem podle chuti.
Napište komentář