Loupání brambor snadno a rychle. Pomůže horká voda

Máte rádi brambory? Bramborový salát nebo bramboráky? Určitě byste si na nich rádi pochutnali častěji, ale nechce se vám do loupání. Představa toho, že zase budou muset škrábat brambory, spoustu lidí pravděpodobně odradí. A přitom to může být pohádkově snadné. Pomocí naší metody se ve krátké chvíli zbavíte slupek od brambor, díky čemuž se budete moci rychleji věnovat přípravě vašeho oblíbeného pokrmu. Tak co, chcete to vyzkoušet?

Stop škrabkám a nožům

Už vás nebaví neustále škrábat brambory škrabkou nebo v horším případě nožem? Ztratíte u toho vždy spoustu času? Pokud ano, čtěte dále. Odkrojené slupky mají navíc tendenci neustále odlétávat pryč a vy je pak hledáte po celé kuchyni. O špinavých rukách z bramborového škrobu ani nemluvě. V případě použití naší metody to ovšem nehrozí. Bramborových slupek se zbavíte v okamžiku a zůstanete při tom čistí vy i vaše kuchyň. Takzvané škrábání brambor se pro vás stane činností, kterou zvládnete snadno a rychle.

Hrnec, nůž a brambory

Náš návod není nijak komplikovaný. Neobejdete se bez hrnce, kvalitního ostrého nože a samozřejmě brambor. Postup je jednoduchý, a navíc s ním ušetříte spoustu času. Buďte prosím opatrní při zacházení s nožem, neboť právě zde může snadno dojít ke zranění. Doporučujeme pořádně osušit ruce, aby vám brambora nevyklouzla z ruky.

Jak tedy postupovat, abychom se snadno a efektivně zbavili slupek z brambor? Pokud máte vše nachystáno, můžeme začít. Vezměte si bramboru a pomocí nože ji kolem dokola jemně nařízněte, tak aby se řez na konci spojoval. Postupně tak nařízněte všechny brambory. Poté je vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jakmile budou vřít, vypněte sporák a slijte vodu přes síto. Brambory opláchněte ve studené vodě, aby vás při další úpravě moc nepálily.

Pomocí prstů stáhněte slupku

Nyní uchopte bramboru do ruky a pomocí prstů druhé ruky jemně stáhněte polovinu slupky brambory. Uvidíte, že to půjde snadno a brambora zůstane celá. Následně tak odstraňte druhou polovinu a všechny zbylé brambory. Ty pak vložte zpět do hrnce, zalijte vodou a uvařte klasickým způsobem doměkka. Je to nesmírně snadné. Uvidíte, že si tento způsob oblíbíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]