Tento tvarohový krém můžete použít k plnění nejrůznějších sladkostí. Hodí se do dortů, ale můžete si jej připravit i jako samotné sladké mlsání.
Pokud nejste příznivci těžkých máslových krémů v dortech, pak vyzkoušejte tuto mnohem lehčí variantu. I v tomto krému sice máslo je, ale v kombinaci s tvarohem a mlékem nepůsobí krém zdaleka tak těžce, jako v případě čistě máslových krémů. Jeho příprava je velmi jednoduchá a má univerzální použití. Můžete jím plnit i jiné sladkosti nebo si jej dát jen tak do misky s čerstvým ovocem.
Ingredience na tvarohový krém
- 175 g másla
- 325 g tvarohu ve vaničce
- 90 g moučkového cukru
- 65 g kondenzovaného mléka
- balíček vanilkového cukru
- lžička koňaku nebo dezertního vína
Postup přípravy tvarohového krému
Máslo vyndejte z lednice a nechte jej změknout při pokojové teplotě. Vezměte si šlehač a do mísy dejte změklé máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše začněte společně šlehat, až se ingredience propojí. Nyní si rozdělejte plechovku kondenzovaného mléka a začněte jej postupně přilévat do směsi. Za stálého šlehání dolijte všechno mléko a chvíli ještě dostatečně prošlehejte.
Nadýchaná hrníčková buchta za 33 Kč. Praktické servírování a chuť luxusních cukráren si zamiluje celá rodina
Tvarohový krém je hotový. Nyní do něj můžete přilít koňak nebo dezertní víno, ale to už je na vašich chuťových preferencích a pokud krém připravujete dětem, pak samozřejmě alkohol vynechte. I bez něj chutná krém báječně. Můžete jím natřít dort, ale také z něj udělat chutnou svačinku. Smíchejte ho s čerstvým ovocem a posypte čokoládovými hoblinami. Tomu nikdo určitě neodolá.
Lehká Pribináčková varianta
A pokud vám máslo v krému bude vadit, připravte si ještě jednodušší variantu, která chutná jako Pribináček. Stačí smíchat dva tvarohy ve vaničce se dvěma kelímky šlehačky, přidat moučkový a vanilkový cukr a vše dobře vyšlehat. A je hotovo. Tato varianta je ještě mnohem lehčí a celá rodina se bude olizovat až za ušima.
Napište komentář