Hustý tvarohový krém zdokonalí každý dezert. Lahodná 100% chuť bez zahušťovadel připomíná milované dětství

tvarohový krém

Tento tvarohový krém můžete použít k plnění nejrůznějších sladkostí. Hodí se do dortů, ale můžete si jej připravit i jako samotné sladké mlsání.

Pokud nejste příznivci těžkých máslových krémů v dortech, pak vyzkoušejte tuto mnohem lehčí variantu. I v tomto krému sice máslo je, ale v kombinaci s tvarohem a mlékem nepůsobí krém zdaleka tak těžce, jako v případě čistě máslových krémů. Jeho příprava je velmi jednoduchá a má univerzální použití. Můžete jím plnit i jiné sladkosti nebo si jej dát jen tak do misky s čerstvým ovocem.

Ingredience na tvarohový krém

  • 175 g másla
  • 325 g tvarohu ve vaničce
  • 90 g moučkového cukru
  • 65 g kondenzovaného mléka
  • balíček vanilkového cukru
  • lžička koňaku nebo dezertního vína

Postup přípravy tvarohového krému

Máslo vyndejte z lednice a nechte jej změknout při pokojové teplotě. Vezměte si šlehač a do mísy dejte změklé máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše začněte společně šlehat, až se ingredience propojí. Nyní si rozdělejte plechovku kondenzovaného mléka a začněte jej postupně přilévat do směsi. Za stálého šlehání dolijte všechno mléko a chvíli ještě dostatečně prošlehejte.

sklenice ingredience

Nadýchaná hrníčková buchta za 33 Kč. Praktické servírování a chuť luxusních cukráren si zamiluje celá rodina

Tvarohový krém je hotový. Nyní do něj můžete přilít koňak nebo dezertní víno, ale to už je na vašich chuťových preferencích a pokud krém připravujete dětem, pak samozřejmě alkohol vynechte. I bez něj chutná krém báječně. Můžete jím natřít dort, ale také z něj udělat chutnou svačinku. Smíchejte ho s čerstvým ovocem a posypte čokoládovými hoblinami. Tomu nikdo určitě neodolá.

potírání dortu krémem
Fotografie: Freepik

Lehká Pribináčková varianta

A pokud vám máslo v krému bude vadit, připravte si ještě jednodušší variantu, která chutná jako Pribináček. Stačí smíchat dva tvarohy ve vaničce se dvěma kelímky šlehačky, přidat moučkový a vanilkový cukr a vše dobře vyšlehat. A je hotovo. Tato varianta je ještě mnohem lehčí a celá rodina se bude olizovat až za ušima.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*