Pokud máte chuť na nějaký lahodný sladký dezert, nemusíte pro něj běžet do obchodu. Stačí si jej upéct doma, třeba takové chutné větrníky plněné krémem.
Není nic lepšího, než si jednou za čas vyhradit den na pečení a udělat si něco dobrého. Člověk se u toho pořádně zrelaxuje a výsledky většinou stojí za to. Pokud tedy chcete potěšit své blízké nějakou tou dobrotou, vyzkoušejte tento recept na lahodné větrníky plněné krémem. Rozhodně si nejen vy pochutnáte.
Ingredience a postup přípravy dezertu
Na těsto budete potřebovat:
- 100 g másla
- 1/4 čajové lžičky soli
- 200 ml vody
- 130 g hladké mouky
- 4 vejce
- Střední hrnec
- Vařečku
- Větší mísu
- Metličku
- Cukrářský sáček
- Plech na pečení
- Pečící papír
Na krém budete potřebovat:
- 180 g 5% tvarohu
- 150 g másla
- 200 g kondenzovaného mléka
- Šlehač
- Dvě větší mísy
- Cukrářský sáček
Nejprve si vezměte hrnec a nalijte do něj vodu a přidejte máslo se solí. Na středním plamenu začněte vše vařit a vyčkejte, dokud se máslo kompletně nerozpustí, poté všechno důkladně promíchejte vařečkou. Poté postupně přidávejte 130 g hladké mouky a během toho vařečkou neustále míchejte.
Celý recept je jednoduchý a rychlý
Po dovaření těsto přendejte do větší mísy a nechejte jej vychladnout na pokojovou teplotu. Po jednom postupně přidávejte vejce a postupně jej zapracovávejte. Je dost možné, že místo čtyř vajec vám budou stačit tři vejce a nebo budete naopak potřebovat i pět. Vše se totiž odvíjí od velikosti vajec a nikdy tedy není jisté, kolik jich nakonec ve výsledku použijete. Výsledně těsto by mělo být mírně lepivé, ale zároveň by mělo držet svůj tvar. Nachystejte si plech, který vystelete pečícím papírem.
Těsto poté přendejte do cukrářského sáčku a postupně na plech tvořte větrníky. Troubu si předehřejte na 190 stupňů a větrníky v ní nechejte péct okolo 30 až 35 minut, pravidelně je kontrolujte, aby se nespálily. Mezitím si můžete připravit tvarohový krém. Do první mísy dejte tvaroh a šlehačem jej vyšlehejte, dokud nebude hladký. Do druhé mísy si dejte máslo, které předtím vytáhnete z lednice, aby dosáhlo pokojové teploty.
Šlehejte jej, dokud nebude nadýchané a přidejte k němu kondenzované mléko. Při vyšlehání těchto dvou surovin by vám měl vzniknout krém, do kterého postupně po lžičkách budete přidávat tvaroh. Promíchejte a náplň nechejte na cca půl hodiny vychladnout v lednici. Po dopečení všechny větrníky rozkrojte napůl. Do cukrářského sáčku dejte krémovou náplň a větrníky naplňte krémem, poté k sobě obě poloviny připlácněte a máte hotovo. Dobrou chuť!