Tento máslový krém se bude hodit ke každému dortu, který upečete. Recept je originální a nebudete k němu potřebovat téměř žádné ingredience.
Vybrat správný krém k dortu může být mnohdy záludným úkolem, se kterým si mnoho kuchařů nedokáže poradit – receptů je mnoho a ne vždy jsou to ty správné. Tento máslový krém s francouzským původem je však perfektním doplňkem, který se hodí ke každému domácímu pečení. Příprava je snadná, nepotřebujete k ní mnoho ingrediencí a můžete si jej obohatit podle vlastní fantazie.
Lahodný máslový krém
Pokud rádi pečete dorty a mnohdy si pokládáte otázku, který krém zvolit, máme pro vás velmi dobré zprávy. Tento lahodný máslový krém s francouzským původem okouzlí každého jedlíka, který jej ochutná. Příprava navíc není vůbec náročná, zvládne to s přehledem každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již neztrácejte čas a připravte si následující ingredience:
- 330 gramů změklého másla
- 250 gramů cukru
- 100 mililitrů vody
- 8 ks žloutků
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte menší hrnec, do kterého nasypte cukr a vlijte jeden decilitr vody o pokojové teplotě – ingredience nemíchejte. Následně hrnec na sporáku přiveďte k varu.
- Mezitím vyklepněte osm vajíček a oddělte bílky od žloutků, které následně vložte do hluboké mísy a elektrickým šlehačem je vyšlehejte do jemné napěněné konzistence.
- Směs vody s cukrem vařte do doby, než získá hustou konzistenci. To poznáte tak, že když naberte trošku tekutiny na vidličku, bude namísto stékání tvořit tenké nitky.
- Jakmile bude sirup hotový, vlijte ho za stálého míchání k vajíčkům a na nejvyšší obrátky míchejte, dokud směs nezačne houstnout.
- Nyní si připravte změklé máslo. To nakrájejte na menší kousky a za stálého šlehání je postupně vhazuje do vaječné směsi. Vždy zkontrolujte, že se předchozí kus másla pořádně smíchal s ostatními ingrediencemi.
- Jakmile budete mít hotovo a krém získá hustou a pevnou strukturu, můžete mixér vypnout a krém okamžitě nanést na jakýkoliv dort.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Pokud vás láká vytvořit si krém s příchutí, můžete po přidání změklého másla dodat do hmoty například kakaový prášek, potravinářské barvivo nebo jakoukoliv esenci. Dejte si však pozor, aby žádná z těchto ingrediencí neobsahovala vodu, která by mohla narušit konzistenci krému. Pokud si nejste jisti s přípravou, zde se můžete podívat na doplňkové video, kde je proces natočen krok po kroku.