Pokud vás zrovna čeká nějaká oslava, vyzkoušejte si připravit tento skvělý pokrm, který sice vypadá poněkud složitě, ale nebojte se, není.
Tento recept je docela jednoduchý, i když se může zdát, že jeho příprava bude velmi složitá. V tomto případě zdání klame. Pokrm se skvěle hodí na nějaký sváteční stůl, takže pokud chcete pohostit vaše hosty něčím speciálním, rozhodně ho vyzkoušejte. A nebojte se, zvládne to snad každý. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
- vepřové maso, 2 kg;
- sýr, 150 g;
- rajčata, 4 ks;
- francouzská hořčice a sójová omáčka, každá 3 lžíce;
- rostlinný olej, 3 polévkové lžíce;
- pepř, koření, koření podle chuti, sůl.
Je to velmi jednoduché
Je jen na vás, jestli si vyberete vepřové a nebo kuřecí maso. Smíchejte si sójovou omáčku a francouzskou hořčici, přidejte sůl, koření a nějaké bylinky. Na vepřovém masu udělejte hluboké řezy, které trochu osolte a opepřete. Maso nyní potřete připravenou omáčkou ze všech stran a nechte několik hodin marinovat. Nejlepší bude, když ho dáte do lednice a necháte marinovat přes noc.
Česnek si nakrájejte na plátky a sýr také na plátky. Do zářezů v mase vložte rajčata, sýr a česnek a maso zabalte do alobalu. Udělejte do něj vpichy párátkem. Pečte při 200 stupních asi 1,5 hodiny, poté alobal rozložte a vepřové maso opékejte 20 minut. Takový pokrm můžete podávat jak teplý, tak studený. Tak i tak bude chutnat naprosto dokonale. Podávejte například s chlebem. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář