Připravené maso tímto způsobem je nejen velmi křehké, ale také ohromně chutné. Je to velmi jednoduché na přípravu, takže to zvládne každý.
Pokud máte rádi maso, rozhodně si zamilujete i tento pokrm. Je velmi jednoduchý na přípravu a hotový během několika minut. Můžete ho podávat buď jako oběd, nebo jako teplou večeři, to už záleží jen na vás. Pokud vás tedy tak nějak nenapadá, co zrovna připravit k obědu, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Budete nadšení.
Co budete potřebovat
K přípravě tohoto pokrmu rozhodně nebudete potřebovat moc ingrediencí a samozřejmě, že si můžete přidat jakékoliv další. Do základu ale budete potřebovat:
- 600 g masa
- 100 g rajčat
- 150 g sýra
- půl lžičky sušeného česneku
- bylinky, sůl a pepř
- 2 polévkové lžíce majonézy
Postup je velice jednoduchý
Můžete si vybrat jakékoliv maso budete chtít, je jedno, jestli to bude kuřecí, vepřové a nebo hovězí. Nakrájejte ho na kousky a naklepejte. Maso osolte, opepřete a posypte vašim oblíbeným kořením. Dejte do lednice na 30 minut marinovat. Sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle a rajčata si nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte tyto přísady s bylinkami a majonézou.
Plech si vymažte rostlinným olejem, rozložte na něj naložené maso a na něj dejte směs rajčat se sýrem a bylinkami. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte asi 40 minut. Každou chvilku kontrolujte, aby se vám pokrm nepřipálil. Maso můžete podávat s jakoukoliv přílohou. Toto jednoduché jídlo můžete doplnit například i houbami, sladkou paprikou a nebo česnekem. A máte hotovo, přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář