Zapečené maso se zeleninovou peřinkou: Jakmile ochutnáte, budete ho chtít jíst snad každý den

Připravené maso tímto způsobem je nejen velmi křehké, ale také ohromně chutné. Je to velmi jednoduché na přípravu, takže to zvládne každý.

Pokud máte rádi maso, rozhodně si zamilujete i tento pokrm. Je velmi jednoduchý na přípravu a hotový během několika minut. Můžete ho podávat buď jako oběd, nebo jako teplou večeři, to už záleží jen na vás. Pokud vás tedy tak nějak nenapadá, co zrovna připravit k obědu, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Budete nadšení.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu rozhodně nebudete potřebovat moc ingrediencí a samozřejmě, že si můžete přidat jakékoliv další. Do základu ale budete potřebovat:

  • 600 g masa
  • 100 g rajčat
  • 150 g sýra
  • půl lžičky sušeného česneku
  • bylinky, sůl a pepř
  • 2 polévkové lžíce majonézy

Postup je velice jednoduchý

Můžete si vybrat jakékoliv maso budete chtít, je jedno, jestli to bude kuřecí, vepřové a nebo hovězí. Nakrájejte ho na kousky a naklepejte. Maso osolte, opepřete a posypte vašim oblíbeným kořením. Dejte do lednice na 30 minut marinovat. Sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle a rajčata si nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte tyto přísady s bylinkami a majonézou.

Plech si vymažte rostlinným olejem, rozložte na něj naložené maso a na něj dejte směs rajčat se sýrem a bylinkami. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte asi 40 minut. Každou chvilku kontrolujte, aby se vám pokrm nepřipálil. Maso můžete podávat s jakoukoliv přílohou. Toto jednoduché jídlo můžete doplnit například i houbami, sladkou paprikou a nebo česnekem. A máte hotovo, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*