Těstoviny nasladko i naslano jsou oblíbeným rychlým obědem, případně teplou večeří. Rychle zasytí, přitom jejich příprava obvykle nezabere hodně času.
Asi k nejoblíbenějším těstovinám patří špagety s rajskou omáčkou. Lze je uvařit jen s kečupem, případně rajským protlakem, ale chutnější a také výživnější jsou s mletým masem. Pokud si tedy chcete dopřát lahodné masové jídlo, tak postupujte podle našeho receptu. Ten počítá pouze s půl kilogramem masa, díky němu ale získáte pokrm pro celou rodinu.
Co budete potřebovat na přípravu masové omáčky na špagety
- 500 g hovězího masa
- 170 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- mletý pepř, oregano, bazalka
- 1 plechovka sušených rajčat (asi 800 g)
- 600 ml horké vody
- balení špaget
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte ji do hlubšího kastrolu na trochu oleje a osmažte ji dozlatova, až zavoní. Pak k ní přidejte utřený česnek a ještě chvíli osmažte.
- K cibuli a česneku přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a doplňte kořením na špagety (oregano, bazalka). Přidejte rajčatový protlak, sušená rajčata a směs oslaďte. Abyste vytvořili omáčku, je třeba směs doplnit vodu.
- Omáčku vařte za stálého míchání asi 10 minut. Pak teplotu snižte a vařte dalších 20 minut do změknutí mletého hovězího masa.
- Nyní máte čas na přípravu špaget. Ty uvaříte podle návodu v osolené vodě, do které přidáte kapku rostlinného oleje. Nevařte je ale zcela doměkka, měli by být uvařeny tzv. al dente – na skus nebudou tvrdé, ale ani měkké.
- Jakmile máte masovou omáčku a špagety uvařené, můžete začít jídlo servírovat. Do talířku dáte porci špaget, na ně potom patří masová omáčka. Nakonec přidáte nastrouhaný tvrdý sýr. Nejchutnější je parmazán, ale vystačíte si také s eidamem nebo ementálem podle toho, co máte doma zrovna po ruce.
Napište komentář