Masová roláda s vejci: Skvělá chuť, snadná příprava a zajímavý vzhled

Rádi si pochutnáváte na mase? Připravujete si ho mnoha způsoby? Jedno zajímavé využití přináší masová roláda s vejci. Spolu s námi se můžete podívat na naprosto jedinečný recept na báječnou masovou roládu, kterou si zamilujete. Jde o recept, který je svou jednoduchostí tak významný, že pro vás bude naprosto snadné ho kdykoliv připravit. Navíc vás dostane svou chutí a zážitkem, který si budete chtít neustále opakovat.

Báječný chuťový oblouk

Masové rolády jsou v dnešní době velmi oblíbeným řešením úpravy masa. Kombinace masa, koření a jiných ingrediencí totiž dokáže vytvořit naprosto báječný chuťový oblouk, který téměř každého dostane, tedy aspoň ty, kteří maso mají rádi. Roládu si samozřejmě může udělat i vegetarián, ale v tom případě se nebude jednat o roládu masovou, ale nejspíše nějakou zeleninovou alternativu. Nás dnes ovšem zajímá báječná masová roláda.

Potřebné ingredience

Pokud se rozhodnete, že náš recept na jednoduchou masovou roládu vyzkoušíte, budete v první řadě potřebovat určité suroviny. Každá příprava je velmi důležitá a u masové rolády to platí dvojnásob. Jste-li tedy odhodláni pustit se do toho, nachystejte si: 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, koření, čerstvě mletý bílý pepř, majoránka podle chuti.

Dále doporučujeme připravit si jako přílohu: brambory, mozzarellu, pikantní klobásku a olivový olej. To už ale záleží na každém z vás, co preferujete k masové roládě jako přílohu. Ve fantazii se meze nekladou.

Postup přípravy rolády

Pokud máte připraveny potřebné ingredience, nezbývá než se pustit do samotné rolády. Ještě jednou opakujeme, že se jedná o naprosto jednoduchý postup, který zvládne naprosto každý.

Tak tedy, nachystejte si mísu a vložte do ní všechny ingredience potřebné na přípravu rolády. Vše pečlivě smíchejte a přesvědčte se, že směs je konzistentní. Postupně z této hmoty vytvořte tvar rolády (šišky). Připravte si zapékací mísu, nebo pekáč, který vymažte máslem. Roládu položte doprostřed tak, aby po okrajích bylo místo na přílohu.

Jakmile je roláda na pekáči, nastává čas připravit přílohu. Ideální je začít nakrájenou pikantní klobáskou, kterou vyplníte dno po stranách rolády. Na to naskládejte vrstvu na plátky nakrájené mozzarelly. Další vrstvu budou tvořit nakrájené brambory posypané solí, rozmarýnem a zalité trochou olivového oleje.

Takto připravený pekáč zakryjte hliníkovou fólií a vložte na 30 minut do trouby. Po půl hodině fólii odstraňte a pečte tak dlouho, dokud maso krásně nezhnědne. To je vše, můžete podávat. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]