Recept nad zlato: Když mě omrzí řízky, tak připravím fantazii na talíři

mleté maso brambory

Mleté maso je oblíbeným pokrmem hlavně proto, že jeho příprava není nijak náročná. Pokud ale nemáte chuť na obyčejné placky, máme pro vás neobvyklý recept, jak si mleté maso ozvláštnit.

Pokrmy z mletého masa jsou rychle a snadno hotové. I ony ale mohou překvapit, stačí se trochu věnovat receptu. Místo obyčejných karbanátků se během chvíle dá z mletého masa vykouzlit lahodné jídlo, po kterém na stole zůstane jen prázdný talíř. Stačí jen přidat pár ingrediencí a změnit obvyklý tvar tohoto pokrmu.

Na přípravu lahodných masových kuliček budeme potřebovat:

  • 350 gramů mletého masa
  • 350 gramů brambor
  • 1 cibuli
  • 100 gramů zakysané smetany
  • 1 polévkovou lžíci rajčat z konzervy
  • 75 mililitrů vody
  • sůl, pepř, sušené bylinky
  • olej na smažení

Nejprve si připravme masovou směs

Jako první si vezmeme struhadlo a hlubokou mísu. Nahrubo na něm nastrouháme cibuli, kterou jsme si předem oloupali. Do mísy následně na stejném struhadle nastrouháme připravené brambory a celou směs pečlivě zamícháme. Následně přidáme mleté maso, které dochutíme solí, pepřem a oblíbenými bylinkami. Vznikne nám hmota připomínající těsto na bramboráky.

Vytvoříme stejnoměrné kuličky

Pomocí rukou ze vzniklé směsi vytvoříme malé kuličky, které postupně umístíme na pánev s rozpáleným olejem. Kuličky smažíme dozlatova z obou stran, během smažení je nezapomeneme obrátit. Jakmile jsou kuličky hotové, umístíme je na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.

kuličky mleté maso
Fotografie: Pexels

Vrhneme se na přípravu omáčky

Ve vedlejší míse si mezitím připravíme omáčku, která našim kuličkám dodá jedinečnou chuť. Smícháme zakysanou smetanu s rajčaty a směs opět dochutíme solí, pepřem a vybraným kořením. Směs spolu nejprve promícháme, poté do ní postupně, za stálého míchání, přiléváme vodu. Pánvičku, na které jsme připravovaly naše kuličky, očistíme od oleje a kuličky na ní umístíme zpět.

Na pánev následně nalijeme připravenou směs z rajčat, vody a smetany a přiklopíme pokličkou. Takto připravené jídlo necháme vařit na středním plamenu po dobu 15 minut. Nakonec můžeme ještě celý pokrm ozdobit zelenými bylinkami a podávat. Tyto masové kuličky se hodí nejen jako skvělá příloh, ale klidně nám poslouží jako samostatný chod.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*