Preclíkové mini pizzy: Plněné retro pochoutkovou pomazánkou. Každá návštěva škemrá o recept

Kulaté preclíky nebo bagely jsou hlavní surovinou pro výrobu miniaturních pizz, které se hodí na party i pro posezení u televize. Výroba je zábavná a snadná, připravte si je také.

Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů všech dob. Díky tomu také vzniklo neuvěřitelné množství jejích nejrůznějších variant, někdy i z docela překvapivých surovin. Jedním z originálních receptů jsou minipizzy z kulatých preclíků. Jsou pohledné, hravé a docela jednoduché na přípravu. Základní recept pak můžete doplnit o nejrůznější druhy zeleniny, uzenin, sýra a omáček.

Na minipizzy z preclíků budete potřebovat

  • Větší kulaté preclíky – 400 g
  • uzenina – 100 g
  • sýr – 100 g
  • rajče – 1 ks
  • sladká paprika – ½ ks
  • kopr – 1 svazek
  • majonéza – 2 lžíce
  • mléko – 400 ml

Návod na přípravu

Pro výrobu této minipizzy můžete využít v zásadě jakékoliv preclíky. Ideální jsou ale ty kulaté s otvorem uprostřed a dostatečně velké na to, aby se s nimi snadno pracovalo. Čím větší otvor je uprostřed, tím lépe. Tento otvor je následně nutné vyplnit, aby měla náplň na čem držet. Proto rozdělte preclíky do dvou misek v poměru 2:1.

Větší množství preclíků z jedné misky se bude drtit pro přípravu výplně otvorů v preclících z druhé misky. Ty, které jste si přinesli už z obchodu rozlámané či rozdrcené, můžete rovnou poslat do misky na rozdrcení. Ty pak zalijte mlékem a nechte je změknout. Preclíky v druhé misce nechte prozatím suché.

Zatímco se preclíky namáčejí, připravte si náplň. Uzeninu, sýr, rajče a papriku nakrájejte na drobné kostičky, které smíchejte v míse. Kopr nebo jinou zelenou bylinku nasekejte najemno a přidejte je k ostatním surovinám, které promíchejte se 2 lžícemi majonézy do homogenní směsi.

Nyní se vraťte zpátky k rozmočeným preclíkům. Přes sítko je důkladně vyždímejte a vyklopte je vedle do talíře. Vidličkou je pak rozmačkejte na co nejjemnější hmotu. Mléko, které jste slili z prvních preclíků teď nalijte do těch druhých. Po pěti minutách preclíky otočte na druhou stranu a nechte je dalších 5 minut.

Poté je z mléka přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Lžičkou odebírejte část rozmačkaného těsta, které vložte do středového otvoru a rozetřete ho tak, abyste díru kompletně vyplnili.

Na každé zaplněné preclíkové kolečko vložte jednu lžíci připravené náplně. Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte preclíky, dokud se sýr nerozpustí a mírně nezezlátne. Hotové minipizzy podávejte buďto ihned teplé, anebo i později studené.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*