Tento pokrm se skvěle hodí jak na oběd, tak i na večeři. Záleží jen na vás, kdy ho budete podávat. Důležité je, že je výborný.
Pokud hledáte nějaký dobrý recept na oběd, už s tím můžete přestat, protože si rozhodně musíte vyzkoušet tento skvělý recept. Je to tak jednoduché a chutné jídlo, které si můžete připravit kdykoliv na něj dostanete chuť. Je jen malá pravděpodobnost, že byste se ho přejedli. Zelí tomuto pokrmu dodá jemnost a celková chuť je opravdu velmi dobrá.
Co budete potřebovat
Je dost možné, že si někde v restauraci vždy dáváte nějaké závitky z mletého masa. Ale stejný pokrm si můžete připravit i doma a vlastně bude chuťově mnohem lepší, než ten kupovaný. Co tedy budete potřebovat?
- mleté maso
- cibule
- vejce
- zelí
- zakysaná smetana
- rajčatový protlak
- voda
- sůl, pepř, koření
- mrkev
- sladká paprika
Je to vážně jednoduché
Pokud si nejste jisti tím, že zelí bude dostatečně měkké, jednoduše ho nakrájejte a poté zalijte horkou vodou. Počkejte, dokud trošku nezměkne. No a potom už je postup jasný. Do hluboké mísy si dejte mleté maso a další ingredience. Nezapomeňte na sůl, pepř a další koření. Vše důkladně promíchejte a rukama vytvarujte placičky. Vložte do nějaké zapékací misky.
Na stejné pánvi poté poduste cibuli, mrkev a papriku do měkka. Osmaženou zeleninu si rozložte na závitky a zalijte omáčkou ze smetanovo-rajčatové směsi. Na omáčku si vezměte zakysanou smetanu, do ní přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a horkou vodu. Promíchejte a poté už jen nalijte na závitky. Pečte v předehřáté troubě na 210 stupňů, dokud nebudou úplně hotové. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář