Upečte si sladkou pochoutku s jablky a banány. Je to velmi rychlé a nebudete muset zapnout troubu. Oblíbí si jej celá rodina.
Recepty na jednoduché dezerty jsou stále oblíbenější. A je to pochopitelné. Připravit chutný koláček za 10 minut je snem každé hospodyňky. Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím i o svou oblíbenou variantu této sladké pochoutky. Můj líný koláč se totiž skládá pouze z jednoho banánu a jablka. Tato sladkokyselá náplň dezert skvěle doplňuje.
Nepotřebujete ani troubu
Velkou výhodou tohoto receptu je, že se obejdete bez trouby. Je to velmi praktické, když nemáte moc času. Já jsem naopak poprvé ocenila všechny výhody, když jsem na chalupě zkusila upéct ovocný koláč. Jeli jsme tam s manželem na víkend a ráno jsme si chtěli dát něco k čaji. Od té doby je v naší rodině nejoblíbenějším sladkým pečivem. Pro přípravu budete potřebovat následující suroviny:
- Banán 1ks
- Jablko 1ks
- Cukr 85 g
- Vejce 1ks
- Slunečnicový olej 60ml
- Mléko 100ml
- Pšeničná mouka 150 g
- Prášek do pečiva12g
- Bílý vinný ocet 1 lžíce
- Máslo 10 – 20 g
- Sůl 1 špetka
- vanilkový cukru 10g
Postup přípravy receptu
Jablko si pečlivě omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Banán na kolečka. Vezměte si čistou pánev, kterou vymažte máslem a posypte jej1 lžící cukru. Poté na ni naskládejte ovoce. Pro přípravu těsta si smíchejte vejce, 60 g cukru, slunečnicový olej, vanilkový cukr a sůl a pomocí metličky vyšlehejte do hladka.
Postupně přidávejte mouku a snažte se nemít v něm hrudky. Nakonec přidejte prášek do pečiva a ocet (můžete nahradit jablečnou šťávou) a uhněťte řídké těsto.
Nyní máte téměř hotovo
Těsto nalijte na ovoce, pánev postavte na mírný oheň a koláč vařte pod pokličkou asi 20 minut. Vezměte si plytký talíř, který vymažte slunečnicovým olejem, pánev přiklopte a opatrně ji otočte. Koláč vraťte zpět do pánve. Takto jej můžete otočit, aniž byste ho poškodili. Vařte dalších 5 minut.
Po vyjmutí rychlého koláče z pánve jej nechte mírně vychladnout. Pak jej klidně můžete potřít džemem nebo čokoládou a ozdobit sušeným kokosem nebo čerstvým ovocem. Také si jej můžete dát jen tak k čaji či kávě. Zkoušeli jste už někdy připravit „dort“ na pánvi? Přejeme vám dobrou chuť!