Nadýchaný domácí krém z bílků: UNIVERZÁLNÍ použití do jakýchkoliv dezertů

Uchystejte pro vaši návštěvu dezert, který naplníte výtečným krémem. Některé hospodyňky se stále trápí s tím, že jejich bílkový krém není dokonale nadýchaný, ale s tímto receptem už nemusí.

Vytvořit domácí sníh z bílků bývá pro některé lidi záhadou. Jestliže byste rádi udělali takový, který po otočení mísy bude stále držet na místě, můžete si zkusit tento recept. Díky němu poté naplníte velké množství dezertů vynikajícím krémem, který si budete pochvalovat nejen vy, ale i ostatní strávníci.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 1 sklenice cukru
  • 1 špetka soli
  • půl sklenice vody
  • 1 / 3 lžičky kyseliny citronové nebo 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy nadýchaného sněhu

Abyste při práci poté nemuseli nic hledat, nachystejte si všechny suroviny předem. Díky tomu ušetříte spoustu času. Až budete mít vše nachystané, pusťte se do práce. Nejprve si k ruce vezměte vajíčka a začněte velice opatrně oddělovat žloutky od bílků. Dávejte si pozor, aby vám při rozbíjení vajíček neupadla dovnitř skořápka.

Bílky dávejte do jedné misky a do druhé misky dávejte žloutek. U bílků se nesmí nacházet žloutek, takže si nechávejte při práci velice záležet. Až budete mít odděleno, můžete pokračovat v práci tím, že si v nádobí naleznete smaltový hrnec. Do toho dejte vodu s cukrem a hrnec postavte na plotnu.

Zbývá několik kroků od nadýchaného krému

Jakmile dáte smaltový hrnec s cukrem a vodou na plotnu, ohřívejte tyto dvě suroviny a pravidelně je míchejte. Díky tomuto postupu získáte sladký sirup, jež následně přidáte do krému. Sirup budete mít hotový v momentě, kdy z něj odlijete trochu do jiné misky se studenou vodou a z hmoty se pokusíte vytvarovat kuličku. Když se vám to podaří, máte hotovo a můžete plotnu vypnout.

Zpracujte bílky a další potraviny

Nyní se opět přesuňte k bílkům a přidejte k nim špetku soli. K práci si vezměte ruční elektrický šlehač, kterým začnete pomalu šlehat bílky se solí, dokud nebudete mít hustou pěnu.

Do této směsi je poté potřeba zapracovat i citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, která jí dodá mnohem lepší chuť. V momentě, kdy se vám bude zdát, že je krém již dostatečně hustý, tak můžete přestat míchat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]