Babiččiny domácí sušenky s ovocným džemem a trubičky s dobrým vanilkovým krémem

Tyto trubičky a sušenky jsou tak jednoduché na přípravu, že to zvládne úplně každý. Chuťově jsou ale jako od profesionála.

Pokud vás čeká nějaká oslava a nebo dokonce svatba, nemusíte si veškeré cukroví objednávat. Některé z nich si totiž můžete udělat sami doma a mezi ty patří i tyto sušenky s džemem a trubičky s krémem. Zvládnete je během chvilky a jakmile jich ochutnáte, nebudete litovat, že jste se pro ně rozhodli. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

Těsto

  • 600 g mouky
  • trochu soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce smetany
  • 150 ml sycené minerální vody
  • 150 ml bílého vína
  • 450 g slaniny
  • 100 g mouky

Náplň

  • vlašské ořechy
  • trochu cukru
  • meruňkový džem

Krém

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička cukru
  • ztužovač šlehačky
  • 60 g vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru
  • 500 ml mléka

Je to velmi jednoduché

Nejprve si vypracujte těsto s moukou a dejte do ledničky vychladit. Ze zbytku mouky a zbytku surovin zadělejte těsto, které je podobné závinu. Těsto nechte asi 15 minut odpočinout, poté jej rozválejte na tenko a na něj dejte to, co máte v ledničce. Srolujte, trochu protáhněte válečkem, asi tak, aby vznikl obdélníkový tvar, a přeložte 4 okraje jeden přes druhý. Nyní ho dejte do lednice.

Fotografie: Pexels

Skládání opakujte každých 20 minut, celkem tedy čtyřikrát. Po posledních 20 minutách vyválejte tenké těsto a vykrajujte a tvarujte dle vaší libosti. Vykrajovat můžete buď do tvaru nějakých koláčků a nebo z nich zkrátka udělejte trubičky, to možná bude jednodušší. A teď už jen dejte do trouby. Pečte asi na 180 stupňů.

Povidlové koláče

Pomocí sklenice z těsta začněte tvarovat kolečka a doprostřed každého udělejte malé kolečko. Vlastně podobně, jako se to dělá u lineckého cukroví. Celá kolečka potřete vodou a na ně položíme kolečka vykrojená uprostřed. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud nezískají pěknou barvu. Doprostřed každé sušenky dejte meruňkovou marmeládu nebo povidla, poté ozdobte vanilkovým cukrem.

Rohlíčky s cukrářským krémem

Těsto si nakrájejte na proužky po 1 cm a dejte je na válečky tak, aby se těsto trochu překrývalo. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12 minut. Poté vyndejte z trouby a nechte rohlíky trochu vychladnout. Poté je vyjměte z formiček a položte je na plech.

Fotografie: Pexels

A jak na krém?

Nejprve si mléko svařte s pudinkovým práškem, cukrem a počkejte, než to trošku vychladne. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha s 1 lžící cukru a ztužovačem. Obě kompozice smíchejte, ale buďte velmi opatrní. No a nakonec tímto krémem naplňte předem upečené rohlíčky a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*