Vynikající a rychlý dezert pouze z kondenzovaného mléka a zakysané smetany. Okamžitě si ho zamilujete

Čeká vás oběd s rodinou a vy nevíte co jim připravit jako sladkou tečku. Vyzkoušejte tento jednoduchý dezert pouze ze dvou surovin. Určitě budou spokojení.

Pod pojmem dezert si můžete představit například dort, zmrzlinu nebo smetanový krém. Nejlepší krém si připravíte právě z kondenzovaného mléka a zakysané smetany. Tento dezert je opravdu jednoduchý a jeho jemná chuť vás doslova dostane. Ozdobit si ho můžete dle své fantazie. Skvěle se hodí k nedělní odpolední kávě, ale i na oslavy. Dětem ho jen posypete barevným zdobením a budou nadšené. Dospělí více ocení čerstvé ovoce nebo kousky čokolády.

Ingredience na jemný dezert

Tento dezert se opravdu skládá pouze ze dvou surovin. Ozdobit si ho můžete podle příležitosti, nebo podle toho co máte rádi. Skvěle se hodí kousky čokolády nebo i čerstvé jahody. Na jemný dezert budete potřebovat:

  • 480 ml kondenzovaného mléka
  • 720 ml zakysané smetany

Jak na přípravu dezertu

Začněte tím, že si pomocí elektrického šlehače vyšleháte ze zakysané smetany jemnou pěnu. Poté si do hrnce vlijte kondenzované mléko, do kterého postupně vmícháte i pěnu ze zakysané smetany. Pomalu přiveďte k varu. Směs je nutné po celou dobu míchat, aby se nepřipálila.

Vařte do dokud nebude mít směs stejnou konzistenci jako pudink. To může trvat i více jak 15 minut. Opravdu po celou dobu poctivě stůjte u plotny a míchejte. Pokud jste už dosáhli požadované konzistence, můžete stáhnout z plotny.

Příprava jemného krému

Dezert přelijte do vetší mísy, použít můžete například skleněnou zapékací mísu. Nyní je nutné krém zakrýt potravinářskou folií, aby se nevytvořil škraloup. Folie musí být položena přímo na krému. Mísu dejte minimálně na 30 minut vychladit do lednice. Nyní je dezert připravený k servírování. Lze do něj přimíchat například kousky čokolády nebo ovoce.

Krém můžete servírovat v mističkách. Skvěle vypadá podávaný ve skleničkách na víno a ozdobený čerstvou jahodou nebo lesními plody. Těsně před podáváním lze přidat i šlehačku. Tento krém je opravdu jednoduchý, chutný a nadýchaný.

Oblíbí si ho jak děti tak i dospělí. Aby byl krém opravdu nezapomenutelný, zapojte fantazii a ozdobte si ho různými tvary z čokolády. Ty si můžete vyrobit samy. roztavením čokolády ve vodní lázni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]