Čokoládový dort s jemným krémem. Neuvěřitelná bomba, kterou ocení každý milovník sladkého

Tento recept na lahodně chutný čokoládový dort s jemným krémem si zamiluje díky své jedinečnosti každý kuchař. Zvládnete ho určitě i vy.

Ačkoliv se upéct dort může zdát jako těžký úkol, s tímto receptem to pro vás bude od nynějška hračka. Každý má rád čokoládové dezerty s jemnou polevou a přesně to si můžete ještě dnes připravit. Postup sice vyžaduje nějakou tu šikovnost, ale pokud se budete snažit, jistě jej s přehledem zvládnete. Podívejte se tak níže a na nic nečekejte, potěšíte jak sebe, tak i vaše přátele.

Všechny potřebné ingredience

Tento dort je velmi chutný a především jemný, což znamená, že si na něm pochutnají jak děti, tak i dospělí. Kombinací všech potřebných ingrediencí dosáhnete opravdového zážitku, za který vám budou vděční všichni příbuzní a přátelé. Na přípravu budete potřebovat (všechny výrobky musí mít stejnou teplotu, buď studenou, nebo teplou):

Na těsto:

  • 130 gramů mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 100 mililitrů vody
  • 4 vejce
  • 180 gramů cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
Fotografie: Pixabay

Na přípravu krému:

  • Půl šálku kondenzovaného mléka
  • 250 mililitrů mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • 250 gramů másla
  • 60 gramů cukru
  • Vanilkový cukr

Lepící směs:

  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 mililitrů mléka
Fotografie: Pexels

Na polevu:

  • 3-5 lžic zakysané smetany
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 3 lžíce cukru
  • 50 gramů másla

Příprava čokoládového dortu s jemnou polevou

Postup bude tvořit pět částí, které jsou napsané přesně tak, jak mají jít za sebou. Zkuste tak dodržet správnou posloupnost, abyste došli k tomu nejlepšímu výsledu. Nejprve si připravte samotný základ dortu:

  • Oddělte bílky od žloutků.
  • Polovinu cukru přidejte do bílků a druhou polovinu do žloutků.
  • Šlehejte, dokud bílky a žloutky několikrát nezvětší svůj objem.
  • Do žloutků nyní nalijte vodu a dobře směs promíchejte.
  • Žloutky dále přilijte k bílkům, aniž byste přestávali šlehat, jděte na to však pomaličku.
  • Směs dobře promíchejte, aby se ingredience pořádně sloučili dohromady.

  • Prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva do jedné mísy a smíchejte je.
  • Směs postupně vlijte do vaječné směsi a promíchejte stěrkou odspodu nahoru.
  • Vezměte formu o průměru 22 centimetrů, vyložte ji pečicím papírem a vymažte máslem. Připravené těsto nalijte do formy.
  • Předehřejte troubu a vložte do ní těsto, které necháte péct následující půl hodiny při 180 stupních.
  • Až se bude základ dortu zdát hotový, zkontrolujte jej párátkem.
  • Vyjměte koláč z trouby, počkejte, až vychladne, a rozkrojte ho na polovinu, abyste vytvořili dvě vrstvy.

Připravte si krém:

  • V hrnci se silným dnem smíchejte vejce, kondenzované mléko, půl hrnku cukru, mouku a vanilkový cukr. Přísady pořádně promíchejte, jako byste hnětli těsto.
  • Postupně přilévejte mléko za stálého míchání, aby se netvořily hrudky a poté nechte krém dostatečně vychladnout.
  • Vyšlehejte změklé máslo a po lžících přidávejte vychladlý krém. Nepřestávejte šlehat.

Připravte lepící směs:

  • Do mléka nasypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Až bude směs hotová, naneste ji na obě dvě části dortu „zevnitř“.

Sestavení dortu:

  • Jednu část dortu nyní navíc potřete připraveným krémem a položte na něj část druhou.
  • Celek poté vložte do ledničky a nechte ho tam nejméně 3 hodiny.

Příprava fondánu: 

  • Zakysanou smetanu, kakao, cukr a máslo smíchejte v hrnci.
  • Poté směs dejte na mírný oheň a neustále ji míchejte, dokud se neobjeví první bublinky.
  • Poté ji nechte vychladnout a lžící naneste na dort ze všech stran.

https://youtu.be/1lLAxRB5vrg

Čokoládový dort s jemnou polevou je nyní připraven k podávání! Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]