Čokoládové piškoty v dortu s náplní vás ohromí

Fotografie: Pixabay

Upéct si dort nemusí být zrovna složité. Existují jednoduché varianty. Populární jsou piškotové dorty. Pak už stačí přidat jen pár dalších ingrediencí.

Děsíte se pokaždé, když se řekne dort? Nemusíte. Pokud si zvolíte piškotový dort, jeho výrobu zvládnete lehce. Skvělý je například ten s čokopiškotami s náplní. Lahodnou pochoutku pak dotvoříte díky smetaně a vanilkovému pudinku. A příprava vám nezabere ani příliš mnoho času. Je to opravdu jednoduchá a rychlá varianta dortu.

Korpus je naprosto jednoduchý

Základem celého dortu jsou čokoládové piškoty s náplní. Pak budete potřebovat sýr, smetanu, vanilkový cukr, vejce, vanilkový pudink a čokoládu. Ideální je kilogram sýru, 600 mililitrů smetany a šest vajec. Na polevu pak ještě 100 gramů smetany a stejné množství čokolády. Dort začněte tvořit tím, že si vybrané čokoládové piškoty vyskládáte na dno dortové formy. Ideální je forma o průměru 24 centimetrů. Pak je čas na přípravu krému.

Fotografie: Pixabay

Základem je kilogram čerstvého nezralého kravského sýru. Hodí se svoji chutí do sladkých receptů. K sýru přidejte cukr, pudinkový prášek a smetanu. Pomocí mixéru všechny ingredience spojte. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká a vláčná hmota bez hrudek. Na závěr přidejte vajíčka. Opět důkladně mixujte. Tentokrát je však již lepší vejce zašlehat pouze ručním šlehačem, případně jen na nejmenší otáčky elektrického mixéru.

Do formy a poté do trouby

Připravený krém nalijte na základ z piškotů a lehce s formou zatřeste. Tím odstraníte veškeré bublinky a horní plocha zůstane dokonale hladká. Následně stačí formu přesunout do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Dort pak pečte 45 minut. Když máte základ v troubě, je čas připravit si čokoládovou polevu. Čokoládu v míse zalijte smetanou a zhruba na dvě minuty vložte do mikrovlnné trouby. Čokoláda se vám rozpustí do požadované konzistence.

Fotografie: Getty Images

Nyní ručně promíchejte čokoládu se smetanou. Po upečení dortu polevu naneste na vrchní stranu dortu a táhněte ji až do stran. Posledním krokem je finální zdobení. Zbytek čokopiškotů nasekejte a zapíchejte je do ještě teplé čokolády. Takto přichystaný dort je už hotový. Zbývá jen, aby správně zatuhla poleva. Dejte ho tedy do lednice a počkejte asi hodinu. Poté vyndejte dort z pečící formy. Nyní už můžete krájet a ochutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]