Léto je sezónou mnoha druhů drobného ovoce, o různé koláče, buchty a bublaniny tedy v tomto období není nouze.
Vzácnou komoditou je ale čas, proto mnoho rodin uvítá každičkou možnost, jak drahocenné minuty ušetřit. Bleskový koláč s rybízem a drobenkou je lahodný a aromatický, hodit se bude na všednodenní i sváteční stůl. Stane se vítanou snídaní, svačinou či dezertem. Pochutnáte si na něm u šálku čaje či kávy, hodí se ale i například ke kakau či meltě. Tento koláč kombinuje jemné základní těsto, sladce navinulou rybízovou náplň a křupavou, lahodnou drobenku.
Bleskově připravený, lahodný a voňavý koláč s rybízem
Na tomto rybízovém koláči si u vás rády pochutnají i návštěvy. Připravuje se extrémně snadno, zvládnou jej i naprostí začátečníci. Navíc neumažete hory nádobí. Kouzlo je totiž v tom, že se vše smíchá v jedné míse. Kuličky rybízu dodají koláči příjemnou navinulost, která se báječně hodí ke sladkému základu. Receptů na rybízový koláč je mnoho. Tento ale patří mezi nejrychlejší, přitom si chuťově nezadá i s koláčem kynutým.
Ingredience na těsto:
- Vejce – 3 ks;
 - Sůl – špetka;
 - Cukr krystal – 12 polévkových lžic;
 - Mléko – 12 polévkových lžic;
 - Rostlinný olej – 12 polévkových lžic;
 - Hladká mouka – 12 polévkových lžic;
 - Prášek do pečiva – 10 g;
 - Rybíz – 200 g.
 
Tento lahodný cuketový koláč u nás zmizí ještě dříve, než stihne vychladnout
Ingredience na drobenku:
- Hrubá mouka – 40 g;
 - Moučkový cukr – 40 g;
 - Máslo – 30 g;
 - Rybíz – 50 g.
 
Příprava rybízového koláče:
- Vejce smíchejte se solí a cukrem
 - Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí.
 - Do směsi nalijte mléko a rostlinný olej a pokračujte v míchání.
 - Dále do směsi vsypte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
 - Zadělejte těsto.
 - Do těsta nasypte rybíz a promíchejte.
 
- Na drobenku smíchejte mouku s cukrem a máslem, vše rozmělněte například vidličkou, až vznikne sypká drobenka.
 - Pekáč nebo formu vymažte máslem a nalijte do ní těsto.
 - Těsto nejprve posypte ovocem a poté máslovou drobenkou.
 
- Koláč pečte při 180 stupních 40 minut.
 - Tak, a máte lahodný aromatický koláč s rybízem. Můžete podávat s čajem, kakaem, kávou nebo mlékem.
 



			
		
		
		
		
		
		
Napište komentář