Pokud už teď víte, že budete mít dostatek okurek, určitě si uložte tento recept. S kečupem totiž vytváří naprosto dokonalou kombinaci.
Mnoho lidí si doma zavařuje různé ovoce a zeleninu, protože je to mnohem lepší, než zavařeniny kupovat v obchodě. Stejně je to i s nakládanými okurkami, které také chutnají lépe, když jsou domácí. Především kvůli tomu, že si do nich můžete přidat čeho chcete a kolik chcete. A do tohoto receptu se přidává ještě k tomu kečup, takže jsou velmi zvláštní, ale moc dobré.
Co budete potřebovat
Ingredience
- malé okurky
- česnek
- bobkový list
- kuličky černého pepře
- kopr
- hořčičná semínka
Na marinádu
- 2l vody
- 2 polévkové lžíce soli
- 200 ml octa
- 1 šálek cukru
- 250 g kečupu
Jak udělat tyto nakládané okurky
Vezměte si litrové sklenice a na dno dejte nasekaný stroužek česneku, pár semínek černého pepře, snítku kopru a 1 bobkový list. Okurky si naskládejte pevně do sklenice. U okurek je dobré odříznout špičky, ale můžete je tam dát i celé. Poté si připravte marinádu. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní všechny ingredience potřebné na marinádu.
Do sklenic s okurkami si nalijte připravenou marinádu. Dno velkého kastrolu si vyložte utěrkou a zavařovací sklenice do tohoto kastrolu vložte. Přikryjte ho pokličkou a zalijte vařící vodou až po okraj. Jakmile začne voda vařit, nechte ještě cca 15 minut sterilovat. Poté pomalu a opatrně vyndávejte z kastrolu. Opravdu si dejte pozor, protože sklenice budou velmi horké.
A máte hotovo
Jakmile budete mít sklenice vytažené, u každé z nich pořádně utáhněte víčko. No a okurky máte hotové. Ve spíži vám vydrží velmi dlouho a tak je můžete vytáhnout kdykoliv na ně dostanete chuť. Jsou skvělé jen tak jako svačinka a nebo je můžete podávat k nějakému slanému jídlu. Třeba k řízku s bramborovou kaší. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář