Pokud chcete nějakou pořádnou večeři a zároveň se nebojíte zkoušet i zahraniční kuchyni, tak máte ideální možnost vyzkoušet tyto chutné kuřecí závitky s náplní.
Dostali jste chuť na opravdu originální večeři či svačinu a nevíte, co by to mohlo být? Možná vás zaujmou tyto kuřecí závitky, které jsou s chutnou náplní z hub, sýra a zakysané smetany. Využít je můžete samozřejmě i pro více účelů, ať už se jedná o pohoštění vašich blízkých či návštěv. Jestliže se svými přáteli plánujete filmový večer, tak by tam tato pochutina neměla chybět za žádných okolností. Příprava je vcelku snadná a nezabere vám moc času.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Kuřecí prsa – 4 kusy
- Žampiony – 200 g
- Strouhaný sýr – 4 lžíce
- Cibule – 1 střední kus
- Rostlinný olej – 100 ml
- Zakysaná smetana – 200 g
- Česnek – 5 stroužků
- Čerstvý kopr nasekaný – 2 lžíce
- Sůl – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
Kuřecí prsa naklepejte a dochuťte je z obou stran solí a mletým černým pepřem. Pokud chcete, můžete použít i další koření, které máte rádi, je to čistě jen na vás. Nalijte na pánev trochu rostlinného oleje a vyčkejte, než se dostatečně rozehřeje. Žampiony zpracujte tak, jak jste zvyklí a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli oloupejte a také ji nakrájejte na co nejmenší kousky.
Jakmile bude rostlinný olej dostatečně rozehřátý, tak na něj nasypejte směs žampionů s cibulí a nechejte směs za občasného promíchání smažit. Během procesu ji dochuťte solí a mletým černým pepřem. Naklepané kousky kuřecích prsou rozložte na pracovní desce a naneste na ni osmaženou náplň. Tvrdý sýr nastrouhejte a nasypejte ho na náplň.
Poté všechna prsa srolujte do závitku a pro jistotu je i obvažte kuchyňskou nití. Na pánvi si opět rozehřejte rostlinný olej a závitky na něm opečte ze všech stran na dvě minuty. Následně dejte závitky do hluboké pánve, přilijte k nim zakysanou smetanu, prolisujte k nim česnek, dodejte i nasekaný kopr a pod pokličkou vše vařte na mírném ohni cca 15 až 20 minut. Následně máte hotovo a můžete závitky podávat, dobrou chuť!
Napište komentář