Vašemu stolu na Štědrý den chyběl přesně tento lahodný bramborový salát s tajnou přísadou

bramborový salát

Málokomu by nechutnal oblíbený bramborový salát. Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové chutě, vyzkoušejte jeho německou obdobu. 

S bramborovým salátem si u nás spojujeme především Vánoce, ale leckdy jej používáme i jako základ na oblíbené chlebíčky. Pokud chcete vyzkoušet trochu jinou variantu, inspirujte se bramborovým salátem v německé verzi. Šunku nahraďte uzenou klobásou a celý salát osvěžte šťávou z citronu. Uvidíte , že i tato variace vám zachutná a servírovat jej můžete samostatně nebo jako přílohu ke smaženému masu.

Ingredience potřebné na bramborový salát

  • 5 ks brambor
  • 150 g uzené klobásy
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 5 ks nakládaných okurek
  • 1 lžička francouzské hořčice se zrníčky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • šťáva z poloviny citronu
  • svazek petržele
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje

Postup přípravy bramborového salátu

Brambory dejte vařit ve slupce, do většího množství osolené vody. Vidličkou vyzkoušejte zda už jsou uvařené. Hlídejte si, aby se brambory nerozvařily, pak by se vám při loupání rozpadaly. Z uvařených brambor slijte vodu a nechte je trochu zchladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na menší kostičky nebo protlačte přes drátěnou mřížku.

německý bramborový salát

Nakrájené brambory v míse osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Přidejte nadrobno nasekanou petrželku a cibuli a všechny ingredience dobře promíchejte. Nakládané okurky a klobásu nakrájejte na menší kostičky a přidejte do mísy. Promíchejte a nyní už jen dochuťte francouzskou hořčicí a zakysanou smetanou.

Bramborový salát

Vylepšený bramborový salát podle tajného receptu z Německa. V Česku nemá žádnou konkurenci

bramborový salát

Servírujte jak jste u bramborového salátu zvyklí

Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice. A je hotovo. Lahodná varianta oblíbeného bramborového salátu se hodí podávat jen tak, jako rychlá večeře. Vynikající však bude i jako příloha k masu nebo jím můžete nahradit vlašský nebo pařížský salát a použít na potření obložených chlebíčků. Uvidíte, že i tato varianta vám zachutná.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*