Tento recept na poslední poctivý rybí salát je už roky v zapomnění. Nebudete ho moci přestat ujídat

Salát z 90. let

O tom, že 90. léta minulého století byla legendární, není pochyb. Do historie se zapsala také několika neskutečnými recepty, jeden z nich vám právě přinášíme.

Stejně tak, jako se rozvíjí technologie, i gastronomie se postupem let vyvíjí. I přesto, že do moderní kuchyně již některé pokrmy nepatří, není dobré na ně zapomínat. Naopak, některá jídla z 90. let bychom si měli čas od času dopřát a to hlavně proto, abychom si připomněli naši minulost. Jedním z těchto pokrmů je také lahůdkový salát, který je připraven z toho, co dům dal.

Ingredience potřebné na přípravu domácího salátu:

  • Vařené brambory – 3 kusy
  • Vejce – 3 kusy
  • Rybí konzervy v oleji – 300 gramů
  • Vařená mrkev – 1 kus
  • Zelená cibule – 4 stonky
  • Majonéza

Ingredience jednoduše smícháme a dochutíme

Jako první je zapotřebí si veškeré ingredience připravit do stavu, ve kterém je budeme v salátu podávat. Připravené brambory si uvaříme, stejně tak vejce a mrkev. Brambory následně oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. Takto připravené brambory umístíme do mísy, bude se jednat o první vrstvu našeho výsledného salátu.

Salát z 90. let

Aby byl salát originální, vrstvíme jej postupně

Na vrstvu vařených brambor umístíme vrstvu rybiček, na tu následně přijde najemno nakrájená zelená cibule. Tyto vrstvy pokryjeme majonézou a to ideálně tak, aby nám vytvořila vzhled sítě. Vejce, která jsme uvařili natvrdo, nastrouháme na jemném struhadle a rozmístíme na vrstvu cibule s majonézou. Na vrstvu vajec přijde opět majonéza a tu následně zakryjeme vrstvou vařené mrkve nastrouhané na jemném struhadle.

Salát z 90. let

Salát z krabích tyčinek

Tento krabí salát překvapí každého hosta. Moje zmlsaná rodina se ho nemůže nabažit. Na stole je za 5 minut

Nejen chutný, ale i originálně vrstvený

Jako poslední vrstva bude opět majonéza a to stejným stylem, tedy ve tvaru mřížky. Díky tomu docílíme toho, že majonézy nebude ve výsledném pokrmu moc, přesto jej ale dokáže spojit a dodat mu chuť. Konečnou vrstvu dozdobíme olivami a brusinkami, během krátké chvíle tak máme lahodný pokrm, který překvapí nejen naše chuťové buňky, ale zaujme nás i jeho vzhled.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]