Tolik let vařím líné belyashi. Neobvyklý recept dostane vaše chuťové buňky do kolen

ruský pokrm

Belyashi neboli peremech je oblíbený pokrm v celém Rusku. Jedná se o tradiční druh pečiva, který je možné vyrobit z kynutého nebo nekynutého těsta.

Toto pečivo se ještě před samotným pečením plní mletým masem a cibulí. V odlehčené verzi můžeme sáhnout po tvarohu nebo bramborech. Následně jej podáváme jako přílohu k vývaru, s jogurtem nebo ayranem. Pokud si chcete toto neobvyklé pečivo připravit doma a překvapit tak nejen svoji rodinu, ale i hosty, pojďte se s námi podívat na recept.

Ingredience potřebné na přípravu pečiva belyashi:

  • 250 gramů kefíru
  • 250 gramů mletého masa
  • 1 střední cibule
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • sůl

ruské pečivo příprava

Příprava pokrmu je jednodušší, než se zdá

Na přípravu budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si nejprve smícháme kefír a vajíčku. Tuto směs následně dochutíme solí. Na jemném struhadle nastrouháme cibuli a česnek a směs promícháme s mletým masem. Do směsi s kefírem prosejeme mouku a pečlivě ji promícháme. Zpracováváme ji tak dlouho, dokud nám nevznikne jednotné a hladké těsto. Nezapomeneme přidat také prášek do pečiva.

smažení ruského pečiva

Těsto naplníme masovou směsí a smažíme

Těsto si následně rozdělíme na menší bochánky, doprostřed každého z nich umístíme masovou směs. Takto připravené bochníky umístíme na pánev, kde jsme si rozehřáli vrstvu oleje.  Pánvičku přikryjeme poličkou, aby se nám pokrm prohřál i uvnitř a smažíme z obou stran dozlatova. Po vyjmutí z pánve ještě každý kousek pečiva umístíme na papírovou utěrku, abychom jej zbavili přebytečného oleje. Pro zjemnění chuti servírujeme koláče se zakysanou smetanou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*