Belyashi neboli peremech je oblíbený pokrm v celém Rusku. Jedná se o tradiční druh pečiva, který je možné vyrobit z kynutého nebo nekynutého těsta.
Toto pečivo se ještě před samotným pečením plní mletým masem a cibulí. V odlehčené verzi můžeme sáhnout po tvarohu nebo bramborech. Následně jej podáváme jako přílohu k vývaru, s jogurtem nebo ayranem. Pokud si chcete toto neobvyklé pečivo připravit doma a překvapit tak nejen svoji rodinu, ale i hosty, pojďte se s námi podívat na recept.
Ingredience potřebné na přípravu pečiva belyashi:
- 250 gramů kefíru
- 250 gramů mletého masa
- 1 střední cibule
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic mouky
- půl lžičky prášku do pečiva
- sůl
Příprava pokrmu je jednodušší, než se zdá
Na přípravu budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si nejprve smícháme kefír a vajíčku. Tuto směs následně dochutíme solí. Na jemném struhadle nastrouháme cibuli a česnek a směs promícháme s mletým masem. Do směsi s kefírem prosejeme mouku a pečlivě ji promícháme. Zpracováváme ji tak dlouho, dokud nám nevznikne jednotné a hladké těsto. Nezapomeneme přidat také prášek do pečiva.
Těsto naplníme masovou směsí a smažíme
Těsto si následně rozdělíme na menší bochánky, doprostřed každého z nich umístíme masovou směs. Takto připravené bochníky umístíme na pánev, kde jsme si rozehřáli vrstvu oleje. Pánvičku přikryjeme poličkou, aby se nám pokrm prohřál i uvnitř a smažíme z obou stran dozlatova. Po vyjmutí z pánve ještě každý kousek pečiva umístíme na papírovou utěrku, abychom jej zbavili přebytečného oleje. Pro zjemnění chuti servírujeme koláče se zakysanou smetanou.
Napište komentář