Příprava kuřecího masa dle následujícího receptu je tak snadná, že vám s ní klidně mohou pomoci i nejmenší členové vaší domácnosti.
Masové rolády jsou v českých domácnostech velmi oblíbené. Všichni určitě známe klasické recepty, kdy na naklepané maso pokládáme různé oblíbené suroviny a na závěr vše pěkně zatočíme. Ne každý je však milovníkem takové klasické úpravy, protože se často stane, že se roláda roztrhne a není příliš vzhledná. My pro vás máme variantu, která bude stejně efektní jako klasická roláda, ale zaručeně se vám vydaří. Budete potřebovat pouze asi 45 minut času a následující suroviny.
Ingredience pro přípravu receptu
- kuřecí prsa, 350 g
- brambory, 350 g
- plátková slanina, 350 g
- tvrdý sýr, 350 g
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
Postup přípravy receptu
Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat zapékací formu obdélníkového tvaru. Můžete klidně použít i tu na bábovku nebo srnčí hřbet. Do formy vyskládejte plátky slaniny tak, aby byly překryté a abyste celou formu zakryli. Nechte alespoň čtvrtinu slaniny přes okraj. Slaninu vyskládejte podélně rovněž na na dno formy. Brambory omyjte, zbavte slupky a nastrouhejte je na tenké plátky.
První vrstvu brambor vyskládejte na dno formy – na slaninu, a ochuťte je solí, mletým pepřem a paprikou. Dále vezměte kuřecí prsa, která důkladně omyjte vodou a nakájejte je na tenké plátky. Čím tenčí maso bude, tím lépe se upeče. Část prsou vyskládejte na brambory a nakonec zasypejte nastrouhaným sýrem.
Jakmile máte hotovo, vezměte další brambory a postup zopakujte. Opět je vyskládejte na kuřecí maso, ochuťte solí, pepřem a paprikou. Poté zase vyskládejte kuřecí prsíčka a pokračujte, dokud nebudete mít všechny ingredience spotřebovány. Pamatujte, že poslední vrstva musí být z brambor.
Nyní stačí zapéct
Až budete mít vyskládány poslední brambory, přetáhněte přes ně plátky slaniny, které jste nechali navíc přes formu. Pokud vám nevyjdou, klidně doplňte další slaninou. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a vložte zapékací mísu dovnitř. Bude se péct okolo 35 minut, v závislosti na vaší troubě. Roládu můžete podávat ihned po vyjmutí z trouby nakrájenou na plátky. Hodí se jako hlavní chod, ke kterému můžete zvolit oblíbenou přílohu, nebo ji klidně servírujte zastudena. Přejeme vám dobrou chuť.