Neodolatelné vepřové kotletky připravované na vašem oblíbeném pivě

Pivo si krom hospod najde využití také v kuchyni. Podívejte se na tento jednoduchý recept, kde jej můžete použít.  

Pivo se krom osvěžujícího nápoje stalo také velmi užitečnou ingrediencí na vaření. Můžete jej použit téměř všude, záleží především na vaší chuti. Jedním z nejlepších receptů se však stal tento, díky kterému si budete moci připravit neodolatelné vepřové kotletky s přidanou hořčicí a právě také libovolným pivem. Postup je jednoduchý a nezabere vám ani hodně času. Výsledek vás však dozajista překvapí. Podívejte se tak na postup níže.

Neodolatelné vepřové kotletky na pivě

Tímto receptem neurazíte rozhodně žádného člena vaší rodiny, nebo některého z vašich přátel. Vepřové kotletky můžete připravit jak na vážná posezení, tak i na běžnou povídací schůzku s přáteli. Nejlepší na tom je, že je postup opravdu jednoduchý a nezabere tolik času. Vrhněte se na něj ještě dnes a připravte si následné ingredience:

  • 4 kusy vepřových kotlet
  • 200 mililitrů libovolného piva
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • Česnek
  • Hřebíček
  • Sůl
  • Pepř
Fotografie: Freepik

Postup pro vaření:

Prvním krokem je připravení masa. Pro co nejchutnější kotlety si raději kupte ty bez kosti. Samozřejmě lze postup provést i s druhou variantou, ale zabere vám to více času, neb budete muset maso vykostit.

  • Na několika místech nařízněte okraj každé kotlety ostrým nožem, maso osolte a okořeňte podle toho, jak jej máte nejradši.
  • Maso nyní pořádně naklepejte. Koření se díky tomu dostane až do vnitřní struktury, což zajistí, aby chuť byla co nejlepší.

  • Nyní je čas si vytvořit marinádu z oleje, hořčice a pepře. Tu poté rozprostřete na kousky masa tak, abyste ho celé pokryli. Pokud vám to dovolí čas, můžete nechat maso chvíli marinovat. Pokud však čas nemáte, není tento krok potřeba.
  • Dále oloupejte česnek, nakrájejte jej na rovnoměrné plátky a orestujte jej na pánvi.
  • Posypte kotlety z obou stran hladkou moukou a opečte je na nové pánvi, aby se pořádně zatáhly. Poté přidejte orestovaný česnek a celý výtvor zalijte vaším oblíbeným pivem.
Fotografie: Pexels
  • Najděte si vhodnou nádobu, do které maso v pivě přendáte, abyste pokrm mohli vložit do trouby.
  • Troubu předehřejte na 200 °C a maso pečte doměkka, přibližně hodinu a půl.
  • V mezičase můžete k masu připravit nějakou přílohu, kterou si můžete zvolit samozřejmě sami. Nejvíce se však k pokrmu hodí brambory na jakýkoliv způsob.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]