Dezerty jsou velmi oblíbeným pokrmem, který se výborně hodí ke kávě. Často se ale lidé bojí pečení. Právě pro ty z vás, kteří s pečením mají problém, máme řešení.
Abychom se vyhnuli složitému a zdlouhavému pečení, které je obecně považováno za velmi složitou disciplínu, je dobré sáhnout po receptu na nepečený dezert. Ten může být hotový doslova za několik minut a nemusí to znamenat, že nebude mít úspěch, naopak. I nepečený dezert dokáže překvapit svou lahodnou a komplexní chutí.
Ingredience potřebné na nepečený dezert:
- 400 gramů sušenek
- půl hrnku mléka
- 140 gramů měkkého sýra
- 180 gramů tvarohu
- půl plechovky kondenzovaného mléka
- čokoláda
Příprava je jednodušší, než se na první pohled zdá
Na přípravu tohoto dezertu budeme potřebovat zapékací mísu, kterou si vyložíme potravinářskou fólií. Jakmile máme připraveno, vrhneme se na přípravu krému. Na ten budeme potřebovat misku, ve které si smícháme sýr, tvaroh a kondenzované mléko. Vše pečlivě promícháme a dáme na chvilku do ledničky vychladit.
Dezert vrstvíme podobně jako lasagne
Na dno připravené misky umístíme tenkou vrstvu krému. Nyní si vezmeme k ruce sušenky a jednu po druhé je budeme nejprve namáčet v mléce, poté pokládat na vrstvu krému. Jakmile máme vrstvu sušenek hotovou, přidáme opět vrstvu krému a stejným způsobem pokračujeme v sušenkách. Takto vrstvíme, dokud nemáme mísu plnou, nebo nám nedojdou ingredience.
Tuto nadýchanou domácí tiramisu rolku dokáže do 5 minut připravit doslova každý
Dezert je vhodné podávat vychlazený
Poslední vrstvou našeho dezertu by měl být krém. Mísu poté překryjeme potravinářskou fólií a dáme do ledničky uležet. Minimální doba, aby se nám chutě propojily, jsou dvě hodiny. Před samotným podáváním je dobré dezert ještě ozdobit. Můžeme k tomu použít čokoládu, kterou si nastrouháme na malé hoblinky a dáme navrch našeho dortu.
Napište komentář