Neskutečně snadný a chutný minutkový salát s tuňákem a jogurtem

Recept krok za krokem s obrázky. Snadný a chutný salát z tuňáka, zelí a jogurtu. Rychlovka, kterou budete mít hotovou během chviličky. 

S nástupem nového roku se mnoho lidí vydává na cestu hubnutí a odlehčování ve stravování. Lidé se tak často uchylují k přípravě méně kalorických jídel a začínají více dbát na to, co svému tělu dopřávají. Oblíbenými jídly jsou saláty na všemožné způsoby. Jejich kouzlo spočívá v tom, že jsou rozmanité a každý si je může upravit podle vlastní chuti. I vy si dnes můžete jeden salát připravit. Je velmi zdravý, chutný a osvěžující. Budete potřebovat pouze pár surovin a ostrý nůž. Takže pozor na prsty a jdeme na to.

Budete potřebovat tyto ingredience

  • Polovina čínského zelí
  • 1 červená cibule
  • 1 jablko
  • 200 g vařeného filé  z tuňáka (nebo z konzervy)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 200 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

K tomuto receptu se vám bude hodit jedna větší mísa, aby pro vás míchání salátu bylo pohodlné a suroviny vám nepadaly ven. Nejprve začnete čínským zelím, které si pořádně omyjte vodou, aby se vyplavily případné nečistoty a nakrájejte jej nožem na tenké nudličky. Poté vložte do mísy. Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte na tenké půlměsíčky. Stejně tak pokračujte s krájením neoloupaného omytého jablka. Vše promíchejte v míse.

K nakrájené zelenině nakonec přidáte rozdrobeného tuňáka, dva stroužky prolisovaného česneku, jogurt, sůl, čerstvě namletý pepř a opět vše dobře promícháte.

Nyní jste zdárně dokončili přípravu salátu a můžete jej servírovat. Je dobré nechat salát na chvíli vychladit v ledničce, aby byl ještě svěžejší, ale není to nezbytné. Jako příloha se skvěle může hodit rozpečená bagetka. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]